Landslagstruppen till Europeiska spelen uttagen

Svenska Padelförbundet har tagit ut åtta spelare som representerar Sverige vid de Europeiska spelen som avgörs i Polen den 21 juni till 2 juli. 

Sverige deltar tillsammans med 23 andra nationer i padelns tre klasser, dam, herr och mixed. Förbundskaptenerna Mari Andersson och Jonas Björkman har tagit ut följande spelare och par: Amanda Girdo och Ajla Behram, Linnea Björk och Baharak Soleymani, Viktor Stjern och Daniel Appelgren, Anton Andersson och Albin Olsson samt Anton Andersson och Ajla Behram (mixed).  

– Vi är stolta att representera Sverige med ett så slagkraftigt landslag vid de Europeiska spelen i Polen. Vi har både ungdomlig kraft och god erfarenhet i ett lag som dessutom rakt över håller hög kvalité, säger förbundskapten Mari Andersson. 

Sverige blev tilldelade ett lag i herrklassen, två lag damklassen och ett lag i mixedklassen. Efter dialog mellan Svenska Padelförbundet och arrangörerna tilldelas nu Sverige ytterligare en plats i herrklassen.  

– Vi är glada att Sverige även får maximalt antal platser i herrklassen då vi vet att vi är slagkraftiga både på dam- och herrsidan. Att delta i Europeiska spelen är dessutom ett viktigt internationellt steg för padeln som sport som på sikt kan innebära en plats i de Olympiska spelen, säger Svenska Padelförbundets förbundschef Calle Åkesson.  

I slutet av juni arrangeras den tredje upplagan av Europeiska Spelen i Krakow, Polen. Europeiska spelen instiftades av Europeiska Olympiska Kommittén (EOC) och är Europas motsvarighet till de övriga kontinenternas regionala spel som Asian Games och Pan-American Games.