Cornela Lister ersätter Linnea Björk till Europeiska spelen i Polen

Linnea Björk har på grund av sjukdom blivit tvungen att lämna återbud till landslaget och Europeiska spelen som avgörs i Polen den 21 juni till 2 juli. Ersätter gör Cornelia Lister som bildar par tillsammans med Baharak Soleymani.

– Vi är glada att en så duktig spelare som Cornelia kan ersätta Linnea som tyvärr har blivit sjuk. Med Cornelia får vi en stark spelare som presterat väl på sistone och det blir väldigt spännande att se henne mot internationellt motstånd, säger förbundskapten Mari Andersson.

Svenska Padelförbundet har meddelat både Sveriges olympiska kommitté (SOK) och den Europeiska olympiska kommittén (EOC) om spelarbytet och fått det muntligt bekräftat. När den internationella olympiska pappersexercisen är klar förväntas spelarbytet även godkännas skriftligt.

Sverige deltar tillsammans med 23 andra nationer i padelns tre klasser, dam, herr och mixed. Övriga spelare som representerar Sverige är Amanda Girdo, Ajla Behram, Baharak Soleymani, Viktor Stjern, Daniel Appelgren, Anton Andersson och Albin Olsson.

Läs mer om arrangemanget på Internationella Padelförbundets webbplats: https://www.padelfip.com/events/european-games-krakow/