Arrangera SM

Ansök om att arrangera SM 2020

Vi i förbundet ser fram emot årets upplaga av SM tävlingarna. Senior, Junior och Veteran SM kommer att spelas uppdela under två helger och i olika hallar p g a rådande läge med Corona och med reglerat antal tävlande. Seniorerna kommer att spela som planerat 25-27 september där start får ske från fredag 12.00 och Junior- och Veteran-SM spelar helgen innan 18-20 september (gärna i samma stad). Arrangemangen kommer följa rådande Corona-restriktioner och denna helg så får publiken stanna hemma och följa tävlingarna online. Specificera gärna i ansökan om ni planerar något särskilt i arrangemanget. Här kan ni läsa om restriktioner som gäller på tävlingarna.

Med denna inbjudan ger vi samtliga medlemsklubbar i Svenska Padelförbundet chansen att ansöka om att arrangera SM 2020 enligt de regler och riktlinjer som följer med inbjudan.  

Dessa klasser kommer att gå

Senior-SM, 25-27 September

Herr: 32 st lag 
Dam: 32 st lag

Junior-SM, 18-20 September

P18: 16 st lag
F18: 16 st lag 
P16: 16 st lag
F16: 16 st lag
P14: 16 st lag
F14: 16 st lag

Veteran-SM, 18-20 September

Herr +45: 16 st lag
Dam +45: 16 st lag
Herr +55: 16 st lag
Dam +55: 16 st lag  

Krav på tävlingsledning och sekretariat

Minst två tävlingsledare måste finnas tillgängliga i hallen hela tiden och ett tillräckligt stort antal funktionärer för att kunna genomföra ett bra arrangemang. Att spela match räknas ej som tillgänglig.

Marknadsföring

Svenska Padelförbundet och arrangörsklubben marknadsför tävlingen tillsammans med en affisch som förbundet tar fram och genom att skapa ett evenemang på FB. SPF ska äga rätt att sätta upp reklam samt att förbundets partners får plats att ställa ut sina produkter. Tävlingsarrangören får sälja upp till 5 platser till tävlingen, dock endast efter dialog med Calle Åkesson calle@svenskpadel.se för att undvika intressekonflikter. Det ska även finns boendeförslag för deltagarna.

Streaming

SPF äger rätten att streama tävlingen med av förbundet vald partner. Vi ser över olika alternativ nu.

Sanktionsavgift

Sanktionsavgiften är satt till 8 000kr för att arrangera seniorer-SM, 4000kr för ungdom och det är fritt för veteran. Förbundet stöttar med lottning, spelschema samt domare. Förbundet kommer även bistå tävlingsledningen med 1 person på plats för hjälp & stöd under tävlingen. Förbundet ansvarar även för priser, pokaler och blanketter, arrangören eventuella.

För mer detaljerad information se bifogade riktlinjer.

Information samt frågor gällande att arrangera SM skickas till: emilie.wiklander@svenskpadel.se.


Sista dag för att ansöka om att arrangera SM är 26 juli!


Ansökan till att arrangera SM: