Skapa sanktionerad tävling

Det är upp till föreningarna att skapa sina sanktionerade tävlingar i Rankedin. SPF och Rankedin kan vara till hjälp under en uppstartsperiod.

Först måste man ansöka och fått godkänt att anordna sanktionerad tävling. Läs mer och ansök här: Ansök om sanktionerad tävling

Så fort man fått godkänt så ska föreningen lägga upp turneringen i Rankedin (man behöver inte ha anmälan uppe om man inte vill). När man skapar turneringen så måste man koppla rankingen till ”SPF Padel Ranking” och få godkänt av oss. Då hamnar den i Tävlingskalendern (på Rankedin). All anmälan görs sen digitalt via Rankedin och bara licenserade spelare som är medlem i en förening kan anmäla sig till sanktionerade tävlingar. Startavgiften till tävlingen hanterar klubbarna själva då det inte hanteras i Rankedin, kan vara kontakt betalning på plats eller tex Swish.

Lathund ansök och skapa sanktionerad tävling pdf
Gällande tävlingsbestämmelser.pdf (under omarbetning)
Guide tävlingsledare.pdf
Ungdomsdokument tävling 2023 Ungdomsdokument tävling 2023
Sanktionsbestämmelser 2023
Tips och råd till ledare och vuxna PDF 
Ladda ner filmen ”Tips och råd till ledare och vuxna”.

 


Att kommunicera under ”Regulations” (Information) i Rankedin:

 1. När anmälningstiden går ut och när tävlingen lottas och publiceras. Sätt utgång av anmälningstid måndag eller tisdag och publicering av lottning senast söndag. Då kommer samma ranking gälla vid anmälningstidens slut och lottning. Detta är viktigt.
  Rankingen uppdateras varje vecka – natten mellan söndag till måndag.
  När anmälningstiden går ut, klicka på ”Ladda ner lista över spelare” under punkt 4. Denna lista innehåller alla spelare i alla klasser och är bra att spara.
 2. Vilka klasser ni avser genomföra i tävlingen. Även hur många par per klass.
 3. Vilken tävlingsform som gäller. Tex om det är ett spelträd med plate eller gruppspel med slutspel. Skriv gärna hur matcherna spelas, antal set, ev golden point, supertiebreak etc.
 4. Tävlingsdagar. Förtydliga gärna vilka dagar de olika klasserna kommer spelas, underlättar för spelare att planera, även om de vid anmälan inte alltid vet vilken klass de hamnar i.
 5. Wildcard Hur många Wildcard som finns, hur man ansöker och när man måste ha gjort sin ansökan. Rekommenderat är samma dag som tiden för att anmäla går ut.
 6. Startavgift. Vad kostar det per person eller eller lag att vara med samt hur och när betalning ska ske. Eventuellt om det är något annat som ingår i staravgiften, exempelvis lunch.
 7. Övrigt. Informera gärna spelare om det är något de bör känna till om anläggningen, logi och matmöjligheter i området, parkering, inbollning eller sådant som kan underlätta både för tävlingsledare och spelare.

Glöm inte bort att starta turneringen, gärna några dagar innan då alla kommer få ett mail om sina starttider.

OBS! Lägg till ”Svensk Padel” som Admin.


EFTER avslutad turnering så behöver förbundet applicera rätt rankinglista för genomförd klass samt ev korrigera poäng vid WO eller liknande. Därför är det viktigt att ni som tävlingsledare lägger till Svensk Padel som admin när tävlingen resultatförts, avsluta den inte.

Detta behöver man göra:

 1. Alla matcher måste vara resultatförda för att ranking ska kunna tilldelas.
 2. Alla spelare måste ha aktiva tävlingslicenser, detta är arrangörens ansvar för turneringen startas.
 3. Man får inte avsluta turneringen innan Svensk Padel har lagt in korrekt rankingpoäng (då kommer det bli fel i rankingen 1 extra vecka).
 4. Skicka ett mail till: tavling@svenskpadel.se att tävlingen är klar.

Obs! Kom ihåg att ni inte kan lägga till osanktionerade klasser i en sanktionerad tävling utan dessa måste ni hantera utanför (t ex i en ny turnering i Rankedin). En osanktionerad klass som del av en sanktionerad tävling skulle automatiskt kräva spelarlicens vilket inte behövs i osanktionerade tävlingar.


Så här gör du:

Steg 1: ”Create, Tournament”

skapa sanktionerad 1


Steg 2: (Ta del av Youtube-filmen om hur man gör). Tryck ”Create”.

skapa sanktionerad 2


Steg 3: I ”B”, sök efter ”Svensk Padel – ranking” så ställs frågan till oss och vi godkänner tävlingen. Fyll även i resten av uppgifterna.

skapa sanktionerad 3


Exempel – skapa utslagsturnering med plate

Många vill ha en utslagsturnering med plate (förlorar-turnering). Det finns inget sånt förval i Rankedin. Så här gör du:

 1. I Adminverktyget väljer du 6, Lottning.
 2. Välj Lottningskapare.
 3. Klicka på Stage 1.
 4. Välj: Elimination draw (och antal lag på hela klassen), Playoffs: None och Plates: Double plate.