Skapa sanktionerad tävling

Det är upp till föreningarna att skapa sina sanktionerade tävlingar i Rankedin. SPF och Rankedin kan vara till hjälp under en uppstartsperiod.

Först måste man ansöka och fått godkänt att anordna sanktionerad tävling. Läs mer och ansök här: Ansök på sanktionerad tävling

Så fort man fått godkänt så ska föreningen lägga upp turneringen i Rankedin (man behöver inte ha anmälan uppe om man inte vill). När man skapar turneringen så måste man koppla rankingen till ”Svensk Padel – ranking” och få godkänt av oss. Då hamnar den i Tävlingskalendern (när den går vi Rankedin). All anmälan görs sen digitalt via Rankedin och bara licenserade spelare kan anmäla sig till sanktionerade tävlingar. Betalning till själva tävlingen för klubbarna tillhanda ha själva då det inte hanteras i Rankedin.

Glöm inte bort att starta turneringen när den startar…

EFTER avslutad turnering så behöver förbundet förmodligen ändra i rankingen (för de som inte vinner någon match får bara ingångspoäng). Man får inte avsluta turneringen och man lägger till Martin Dellbratt som Admin.

Obs! Kom ihåg att ni inte kan lägga till osanktionerade klasser utan dessa måste ni hantera utanför (t ex i en ny turnering i Rankedin). Detta för det kan bara vara licenserade spelare som ”Joinar” sanktionerade tävlingar.


Så här gör du:

Steg 1: ”Create, Tournament”

skapa sanktionerad 1


Steg 2: (Ta del av Youtube-filmen om hur man gör). Tryck ”Create”.

skapa sanktionerad 2


Steg 3: I ”B”, sök efter ”Svensk Padel – ranking” så ställs frågan till oss och vi godkänner tävlingen. Fyll även i resten av uppgifterna.

skapa sanktionerad 3