Skapa sanktionerad tävling

Det är upp till föreningarna att skapa sina sanktionerade tävlingar i Rankedin. SPF och Rankedin kan vara till hjälp under en uppstartsperiod.

Först måste man ansöka och fått godkänt att anordna sanktionerad tävling. Läs mer och ansök här: Ansök på sanktionerad tävling

Så fort man fått godkänt så ska föreningen lägga upp turneringen i Rankedin (man behöver inte ha anmälan uppe om man inte vill). När man skapar turneringen så måste man koppla rankingen till ”Svensk Padel – ranking” och få godkänt av oss. Då hamnar den i Tävlingskalendern (när den går vi Rankedin). All anmälan görs sen digitalt via Rankedin och bara licenserade spelare kan anmäla sig till sanktionerade tävlingar. Betalning till själva tävlingen för klubbarna tillhanda ha själva då det inte hanteras i Rankedin.


Att kommunicera under ”Regulations” (Information) i Rankedin:

  1. Vilken veckas ranking som lottningen kommer att baseras på. Vi rekommenderar att använda er av samma veckans ranking (som uppdateras varje vecka) när ni gör lottningen. Det innebär att t ex en spelare som var med när hen anmälde sig fått för mycket rankingpoäng. Men annars måste ni flyttar runt bland spelare för alla kommer att ligga i ”veckans ranking”. Ni måste säga till innan vilken veckas ranking som lottningen baseras på.
  2. Wildcard! Vart man ansöker om wildcard och när ansökan går ut. Rekommenderat är samma dag som tiden för anmäla går ut.
  3. Hur många lag ni tänker till varje klass.

Glöm inte bort att starta turneringen, gärna några dagar innan då alla kommer få ett mail om sina starttider.


EFTER avslutad turnering så behöver förbundet förmodligen ändra i rankingen (för de som inte vinner någon match får bara ingångspoäng). Detta behöver man göra:

  1. Man får inte avsluta turneringen (då kommer det bli fel ranking).
  2. Lägg till ”Svensk Padel” som Admin.
  3. Dra ett mail till: tavling@svenskpadel.se att tävlingen är klar.

Obs! Kom ihåg att ni inte kan lägga till osanktionerade klasser utan dessa måste ni hantera utanför (t ex i en ny turnering i Rankedin). Detta för det kan bara vara licenserade spelare som ”Joinar” sanktionerade tävlingar.


Så här gör du:

Steg 1: ”Create, Tournament”

skapa sanktionerad 1


Steg 2: (Ta del av Youtube-filmen om hur man gör). Tryck ”Create”.

skapa sanktionerad 2


Steg 3: I ”B”, sök efter ”Svensk Padel – ranking” så ställs frågan till oss och vi godkänner tävlingen. Fyll även i resten av uppgifterna.

skapa sanktionerad 3


Skapa utslagsturnering med plate

Många vill ha en utslagsturnering med plate (förlorar-turnering). Det finns inget sånt förval i Rankedin. Så här gör du då:

  1. I Adminverktyget väljer du 6, Lottning.
  2. Välj Lottningskapare.
  3. Klicka på Stage 1.
  4. Välj: Elimination draw (och antal lag på hela klassen), Playoffs: None och Plates: Double plate.