Utbildning

Padelförbundet vill kunna erbjuda förbundets föreningar tränarutbildningar med hög kvalite. En viktig del i det långsiktiga arbetet är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att utbilda föreningarnas tränare och ledare, för att kunna arbeta strategiskt med spelarutveckling.

Nedan finner du de kurser som är inplanerade och öppna för anmälan. För att kunna anmäla dig till en kurs skall du vara medlem i en till Svenska Padelförbundet ansluten förening. Du kan inte göra en anmälan utan att ha ett godkännande från din förening och kontaktperson till föreningen behöver anges.

Planerade utbildningstillfällen under våren

Grundkurs:

  • 15-16 april i Smålandsstenar, EAB Racketcenter. Kursledare Mathias Claesson
  • 22-23 april i Stockholm, Padel United Botkyrka. Kursledare Sandra Örtevall
  • 6-7 maj i Skellefteå, Norrland Padel. Kursledare Filip Burström
  • 13-14 maj Malmö, PDL Center. Kursledare Simon Andunger
  • 20-21 maj Göteborg, PDL Center Sisjön. Kursledare Oskar Andersson
  • 20-21 maj Örebro, Backahallen. Kursledare David Gelinder

Anmälan:
Anmälan dig/er här. Anmälningstiden stänger två veckor innan kursens datum. Exakta tider och anläggningens adress meddelas närmare inpå kursens datum.

Kostnad:
4 900 SEK per deltagare (2 900 SEK med projektstöd). Deltagaravgiften ska betalas av föreningen inom 10 dagar efter bekräftelse på kursens genomförande. Det finns möjlighet att få 2 000 kronor i subventionerad avgift för Svenska Padelförbundets grundtränarutbildning via det sk. ”Projektstöd IF”. Det ansöker du om här: https://svenskpadel.se/foreningar/projektstodif/

Avbokningsregler
Kursanmälan är bindande. Återbud mindre än 1 vecka innan kursstart godtages endast mot läkarintyg och återbetalas med ett tillgodohavande till annat kurstillfälle.

Övrigt
Vi har 12 utbildningsplatser till kurserna och fyller platserna successivt. Vi konfirmerar via e-post om deltagaren fått plats på kursen. Vid färre än 10 deltagare kan kursen flyttas till nytt datum, samarrangeras med en annan ort/utbildningstillfälle eller ställas in. Material och mer information sänds till deltagare efter att anmälningstiden gått ut.

För frågor eller funderingar kontakta david@svenskpadel.se.

Utbildningar i föreningsmiljö

Det finns även möjlighet för föreningar att arrangera tränarutbildningar i den egna föreningen eller tillsammans med andra föreningar. Kontakta isåfall david@svenskpadel.se för att få mer information och hur man praktiskt kan gå till väga.

 

Grundutbildningen är insteget till utbildningsprogrammet. Utbildningsprogrammet är en långsiktig satsning som vi beräknar kommer ta 4-6 år att göra klart. Ytterliggare steg i utbildningen planeras att lanseras under hösten 2023. Partners i utbildningssatsningen är Wilson, SISU Idrottsutbildarna och SISU Idrottsböcker.