Veteranlandslaget

Sveriges veteranlandslag i padel initierades i februari 2021 och rivstartade med att spela hem guld för damer och brons för herrar i det Veteran- EM som spelades samma år i Vilamoura, Portugal. Veteranlandslaget deltar i de Veteran-EM och VM som arrangeras av de internationella organisationerna FIP och FEPA, tävlar 1 ggr/år men deltar även vid inbjudningstävlingar där vi fortsatt har nått stora framgångar. Veteranlandslagen tävlar i åldrarna 35+ – 55+ beroende på tävling och det finns stort intresse från våra starka svenska padelspelare att delta i dessa mästerskap.

Veteran-EM kommer troligtvis att spelas 2023 någon gång under sommaren, och nästa Veteran-VM ligger inplanerat 2024.

Förbundskaptener för veteranlandslaget är Dan Andersson och Birgitta Bengtson.

Vill du representera Sverige i något av våra kommande mästerskap?

För att ha möjlighet att bli uttagen av respektive förbundskapten, skall du inneha en spelstyrka som är på hög nivå i Rankedin i aktuell åldersklass, samt att du hävdar dig väl bland de bästa på Veteran-SM och SPT Veteran.

Svenska Padelförbundet betalar anmälningsavgiften till sanktionerade mästerskap, i övrigt står lagdeltagare själva för resa och uppehälle.

Anmäl ditt intresse till förbundskaptenerna Dan eller Birgitta på  birgitta@svenskpadel.se eller dan@svenskpadel.se – med namn, email, licensnummer och åldersklass.

Resultat från tidigare mästerskap:

Veteran- EM 2021. Vilamoura, Portugal
Damer: Guld
Herrar: Brons

Veteran-VM i Las Vegas, USA 2022
Damer: 4:e plats
Herrar: Brons

Plaza 5-Nations Cup, Amsterdam 2023 (endast dam)
Damer: Guld