Ansök om sanktionerad tävling

Att tävla är kul och spännande, inte bara att möta sina krafter mot andra spelare, utan även få möjlighet att lära känna flera som älskar padel!

Det finns flera sätta flera tävlingsformen som tex ”Cup Americano”, som är en social tävlingsform där alla spelar med alla! Otrolig rolig tävlingsform som även fungerar utmärkt att spela i Mix format, dvs Tjej och Kille.

Sanktionerade tävlingar

Föreningar och klubbar kan arrangera en ”Sanktionerad tävling” (max 3 st/år) där spelare tilldelas rankingpoäng beroende på placering i tävlingen. Kostnaden att arrangera en tävling är 2000 kr.

För att hålla i en sanktionerad tävling (efter 1a feb 2020) så gör man det i Rankedin. Spelarna anmäler sig där (och betalar licensen om man inte gjort det) när man anmäler sig till tävlingen. Tävlingen sätts upp av föreningen i Rankedin (förbundet eller Rankedin kan ev vara till hjälp i en uppstartsperiod).

Swedish Padel Tour – SPT

Svenska Padelförbundet ansvarar för SPT-tävlingar som sker runt om i landet. SPT är 8 st tillfällen per år samt en avslutande Final dit de spelare måste kvalificera sig till. Dessa tävlingar riktar sig till den svenska eliten och spelar de spelare som är högst rankade i Sverige. Att arrangera en SPT tävling kostar 5000 kr.

Information samt frågor gällande att arrangera en sanktionerad eller SPT tävling skickas: jens@svenskpadel.se.

Så här skapar du sen din sanktionerade tävling.


Ansökan till sanktionerad tävling:


Tävlingsmall 2019

Excel-fil: Tävlingsmall Januari 2020
Pdf-fil: Lathund för Tävlingsmall – 2019-07-28

Tävlingsmall +45 2019

Excel-fil: Tävlingsmall +45 – Juli-September 2019

Kategori C-mall 2019

Excel-fil: Kategori C-Mall – 2019-12-03