Sverige deltar vid Europeiska spelen i Polen

I slutet av juni arrangeras den tredje upplagan av Europeiska Spelen i Krakow, Polen. Europeiska spelen instiftades av Europeiska Olympiska Kommittén (EOC) i december 2012 och är Europas motsvarighet till de övriga kontinenternas regionala spel som Asian Games och Pan-American Games.

Padel är för första gången representerade bland de 24 idrotter som deltar i tävlingen. Svenska Padelförbundet har beslutat att Sverige ska delta där 23 nationer är med och tävlar under fem dagar och gör upp om medaljerna.

Sverige kommer att representeras av ett lag i herrklassen, två lag damklassen (Sverige har fått en extra plats) och ett lag i mixedklassen. Förbundskaptenerna Mari Andersson och Jonas Björkman arbetar nu med vilka som ska representera Sverige och lagen väntas presenteras i nästa vecka.

Totalt deltar 48 nationer och padel är en av 24 idrotter som tävlar i Krakow. Sex av dem har EM-status och för 18 idrotter är tävlingen en del i OS-kvalet mot Paris 2024. Europeiska Spelen arrangerades först i Baku 2015 och sedan i Minsk 2019.

Läs mer om de Europeiska spelen på Svenska olympiska kommittén webbplats.