FIP Rise till Sverige under 2023

Svenska Padelförbundet har godkänt sex FIP Rise-tävlingar i Sverige under 2023. FIP Rise är en av nivåerna inom FIP:s tävlingsprogram där Premier Padel är den största tävlingen och FIP Promotion är den lägsta. Detta ger svenska spelare möjligheter att möta internationellt motstånd samt möjlighet att samla poäng på FIP:s ranking för damer och herrar. Arrangör för FIP Rise i företaget Studio padel.

Svenska Padelförbundet har i dialog med FIP och den svenska arrangören varit tydlig med att det bör finnas klasser för både herrar och damer och att tävlingarna ska förläggas så att det passar in i den liggande tävlingskalendern.

 

Datum för de tre första tävlingarna är planerade som nedan:

  • FIP Rise 1      5-9 april Göteborg
  • FIP Rise 2      18-22 april Gävle
  • FIP Rise 3      28 maj-1 juni Borås

Dessutom planerar Svenska Padelförbundet att arrangera internationella tävlingar för ungdomar, FIP Promises, på svensk mark under hösten, preliminärt v 44.

Vi önskar spelare, arrangörer och alla andra ett stort lycka till!