Rekordstort antal deltagare i årets första WILSON SPT 1 Future

Världsspelaren Martin Di Nenno är på plats!

I helgen, 4-5 februari, genomförs årets första deltävling i den svenska padeltouren för ungdomar. Den sanktionerade tävlingen genomförs i klasserna F/P 14, 16 och 18 år. Spelplats är Upplands Väsby, Stockholm med Padel United Club Väsby som arrangör.

Wilson Swedish Padel Tour (SPT) Future är ungdomarnas egen tour som består av sju deltävlingar och ett finalspel i slutet av året. En nyhet för i år är att Wilson går in som titelpartner för touren och fortsätter därmed stödja svensk padel på barn- och ungdomssidan.

  • Nu när anmälan är stängd kan vi konstatera att tävlingen i Stockholm blir historisk med antal deltagare. Aldrig tidigare har så många spelare varit anmälda till en Future-tävling, vilket känns väldigt roligt, säger Jens Grafström, tävlingsansvarig på Svenska Padelförbundet.

Hela 142 anmälda deltagare väntas komma till Ultimate Padels arena i Upplands Väsby i helgen för att tävla i de olika klasserna. Flest deltagare är anmälda i de yngre klasserna.

  • Vi ser bland annat att det är väldigt många par anmälda i både killarnas och tjejernas 14-årsklass, vilket är väldigt roligt för padelns framtida utveckling, fortsätter Jens Grafström.

Wilson SPT 1 Future är den första deltävlingen för året och arrangeras av Padel United Club Väsby.

  • Det känns väldigt roligt med så många anmälda spelare och vi ser fram mot att hallen kommer att fyllas med spelare, föräldrar och publik. Sist men inte minst kommer även världsåttan Martin Di Nenno att finnas i hallen för uppvisningsspel och autografsignering, säger hallchef Jakob Johansson-Holm.

Kontaktuppgifter:

Jens Grafström

Tävlingsansvarig

Svenska Padelförbundet
jens@svenskpadel.se
070-733 88 03