Lottningen klar för första deltävlingen av CUPRA Swedish Padel Tour 2023  

Tävlingen i Borås blir den första deltävlingen på CUPRA Swedish Padel Tour för 2023. Lottningen till tävlingen genomfördes på onsdagskvällen och innebär att deltagande spelare, seedning och spelschema nu är fastställt. 

– Nu när lottningen är genomförd så ser vi att vi har många högintressanta matcher att se fram mot under helgen. Tävlingen startar med den första omgången på fredag eftermiddag och tävlingen kan upplevas både på plats eller ses via Padel-Television, säger Jens Grafström, tävlingsansvarig på Svenska padelförbundet. 

I herrklassen är fjolårets vinnare av CUPRA SPT-finalen Pierre Bonfré och Viktor Stjern förstaseedade och Cayetano Rocafort i par med Daniel Appelgren är andraseedade. I damklassen är Ajla Behram och Baharak Soleymani förstaseedade och på andra sidan trädet återfinns Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog som andraseedade. Hela lottningen och kontinuerligt uppdaterade resultat kan följas på RankedIn (https://rankedin.com/en/tournament/19618/cupra-swedish-padel-tour-spt-1-renta-boras/). Första matcherna spelas klockan 16:00 på fredagen. 

Tävlingen i Borås är den första deltävlingen för touren som består av sju deltävlingar med en final i slutet på året. Deltävlingarna ingår i ett så kallad ”SPT Race” där spelarna under året samlar poäng vid de olika deltävlingarna för att kvalificera sig till finalen. Sammanlagt gör spelarna upp om en prissumma på drygt en miljon kronor.  

Tävlingen i Borås kan upplevas på plats – då köps biljett på https://www.trippus.net/SPT1-biljetter. Det går också att se tävlingen via streamingtjänsten Padel-Television där Dani Dios och Emmie Ekdahl är nya medverkande i studion och som kommentatorer.

Hoppas på en god upplevelse på plats eller i tv-soffan och lycka till alla spelare, funktionärer och medverkande!