Ungdoms-EM 4:e-10:e juli i Bilbao, Spanien.

FEPA (Federation of European Padel) meddelar nu att nästa Ungdoms-EM går den 4:e-10:e juli i Bilbao, Spanien. Sverige kommer, trots kort om förberedelsetid att delta med en full trupp på 24 spelare.

Ungdomsmästerskapen genomförs både i lag och i en öppen tävling för par. Lagmatchen genomförs med tre matcher, en för varje åldersgrupp, 14, 16 och 18 år.

Svenska Padelförbundet har under våren arbetat med att tillsätta en ny organisation för ungdomslandslaget och vi kan nu med stor glädje presentera det team som tillsammans ska utveckla ungdomslandslaget framöver.

  • Övergripande ansvarig– David Gelinder
  • Förbundskaptener med delat ledarskap – Sandra Örtevall, Oscar Govik, Mathias Claesson, Joel Christensen och Claudio Lanzinger

 

”Vi är glada att vi kunnat sätta samman ett bra och spännande team av personer som tillsammans har ett engagemang och en entusiasm att utveckla svensk ungdomspadel. Vi har lyckats hitta en bra mix av kompetenser och geografisk spridning i landet. Sedan tidigare är Joel Christensen del av verksamheten och för nu vidare det fina jobb som han, Andréas Johansson, Fredric Bengtsson och Sandra Andersson gjort tidigare, tillsammans med det nya teamet. Vi tackar Andreas, Fredric och Sandra för deras engagemang och insatser, nu när dom har valt att gå vidare med andra uppdrag ”, säger Calle Åkesson, Verksamhetschef för Svenska Padelförbundet.

 

”Det känns otroligt spännande att få kliva in i rollen som övergripande ansvarig för ungdomslandslaget tillsammans med övriga teamet. Jag drivs av att utveckla svensk padel generellt och i synnerhet ungdomspadel. Vi vet att vi kommer få jobba skyndsamt med tuffa förutsättningar för att få alla detaljer på plats inför kommande Europamästerskap i Bilbao i juli.”, säger David Gelinder  

 

”Jag ser fram emot att vara del av landslagsverksamheten för ungdomar, att jobba med ungdomar är något jag gjort länge i min förening och är något jag verkligen brinner för. Nu ska vi tillsammans skapa förutsättningar för spelarna långsiktigt, före, under och efter mästerskap.” säger Sandra Örtevall 

 

Vidare info om hur uttagningarna kommer gå till kommer inom kort.
Vi önskar hela ungdomslandslaget varmt lycka till på EM i Bilbao.

 

Verksamhetschef,

Calle Åkesson