Sveriges deltagande i FEPA Ungdoms-EM i Bilbao

I samband med förberedelserna inför Sveriges deltagande i Ungdoms-EM i Bilbao – arrangerat av Europeiska Padelförbundet – FEPA, har Svenska Padelförbundet nåtts av information att ytterligare ett Ungdoms-EM planeras av det Internationella Padelförbundet – FIP

FIP har ännu inte officiellt kommunicerat att ett Ungdoms-EM i deras regi ska arrangeras, men vi har försäkrat oss om att så är fallet. Detta gör att vi behöver göra en konsekvensanalys och ta reda på ett antal saker som kan påverka vårt tidigare beslut att delta på FEPA-EM i Bilbao. Förbundets högsta prioritering när det gäller val av mästerskap är att vi vill delta i den turneringen som sportsligt är den största utmaningen, d.v.s. vilka länder som kommer att delta så att mästerskapet får så hög status som möjligt. Det är såklart inte optimalt för vår planering eftersom FEPA-EM är så nära i tid men vi ser också möjligheter med denna nya information.

Svenska Padelförbundet är medlem i båda organisationerna. Att två Ungdoms-EM arrangeras av två olika organisationer är en fråga som behöver hanteras på internationell nivå där Sverige långsiktigt kommer att arbeta för en mer hållbar lösning.

Svenska Padelförbundet kommer så fort som möjligt kommunicera vilket beslut som vi kommer att välja när vi har all information.