Padel-SM till Linköping under SM-veckan i sommar

SVT har nu valt ut sitt ”wild card” till SM-veckan i Linköping i sommar – det blir padel som gör debut som idrott på SM-veckan.

 

28 juni-3 juli kommer fler än 30 idrotter att göra upp om SM-titlar under SM-veckan i Linköping. Nu är det klart att Padel-SM att bli ett starkt tillskott under veckan i och med att de tilldelats SVT:s så kallade wild card.

Padel-SM kommer att avgöras under 27-30 juni. 56 lag kommer till spel på dam- och herrsidan. Upp till kvartsfinalerna spelas matcherna inomhus hos arrangörsföreningen WAP Padel Club Linköping. Till finalspelet bygger Svenska Padelförbundet upp en utomhusbana på centrala Trädgårdstorget. Samtliga fyra semifinalerna för dam och herr samt båda SM-finalerna kommer att direktsändas i SVT. Fyra matcher per omgång och alla matcher från kvartsfinal och framåt kommer även att sändas i Padel Televison.

-Från svensk padel får vi visa upp oss i hela sex direktsända matcher i SVT. Detta ger oss ett väldigt fint fönster att få sprida denna högkvalitativa och väldigt tv-vänliga sport till hela svenska folket, säger Calle Åkesson, verksamhetschef Svenska Padelförbundet.

Tanken är att skapa en häftig samlingsplats för såväl Linköpingsbor som tillrest publik och Svenska Padelförbundet kommer förutom tävlingar att ge möjlighet att prova på padel för barn och ungdomar med syftet att fler ska söka sig till en förening.

Jonas Björkman och Mari Andersson är förbundskaptener för Svenska Padellandslaget.

-Vi kommer att bjuda publiken på högklassig Padel där sverigeeliten slåss om SM-medaljerna. Det är också en fantastisk möjlighet för våra duktiga svenska spelare att få visa upp sig för en storpublik på plats och i SVT, säger Jonas Björkman och Mari Andersson. En och annan rolig överraskning kommer publiken också kunna se framemot, lovar kapten Björkman och Andersson med ett leende.

Från värdstaden Linköping gläder man sig över att få med padel som den sista av 32 idrotter under SM-veckan.

-Padel är en stor och växande sport som är spektakulär och fartfylld. Padel-SM blir därför ett härligt tillskott till SM-veckan och det kommer att bli en riktig folkfest med sverigeeliten på plats mitt i Linköpings vardagsrum, säger Anders Thorén på Visit Linköping, projektledare för SM-veckan i Linköping.

Om SM-veckan
SM-veckan genomförs varje år på olika orter i Sverige, vinter respektive sommar och är öppen för RF:s medlemmar, 71 specialidrottsförbund, vilka representerar upp emot 210 olika idrotter. SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och aktuell värdstad. Sveriges Television är sändande bolag.
SM-veckan sommar 2022 arrangeras i Linköping 28 juni till 3 juli.