Veteran-VM i padel i Las Vegas 28/3-2/4 2022

Sverige har med kort varsel fått en inbjudan att delta med dam- och herrlag i det Veteran-VM som blev uppskjutet hösten 2021. Mästerskapet spelas i Las Vegas, USA den 28 mars – 2 april 2022 och arrangeras av FIP (Internationella Padelförbundet).

Då det är kort om tid och det har varit begränsat tävlande under denna period, så har Svenska Padelförbundet tillsammans med förbundskaptenerna Birgitta Bengtson och Dan Andersson valt att utgå ifrån stommen i de lag som framgångsrikt deltog i Veteran-EM i Faro, Portugal hösten 2021.

Senast Veteran-VM spelades var 2018 och Sverige hade då inget deltagande i tävlingen. Efter ett otroligt bra resultat i Veteran-EM med guld till damerna och brons till herrarna, så ser vi båda fram emot att delta i årets Veteran-VM i Las Vegas, säger Birgitta och Dan.

Parallellt med lagtävlingen går även en individuell partävling så det blir gott om utmanande matcher för deltagande spelare.

Sverige kommer att delta i Veteran-VM om pandemin tillåter ett deltagande och att genomförandet av tävlingen kan ske på ett tryggt sätt.