Krönika: Tack för en magisk helg i Nybro!

Så har den andra deltävlingen på CUPRA Swedish Padel Tour spelats helgen den 20-21/3. Tävlingen genomfördes i Nybro City Padel. En tävling som bjöd på allt och lite till.

Låt mig först börja med att tacka alla som gjorde denna tävlingshelg möjlig. Stort tack till hallen, Nybro City Padel med alla deras aktiva som arbetade som funktionärer, utan er hade det inte gått att genomföra tävlingen. Lika stort tack till alla spelarna och ledarna. Självfallet stort tack till alla partners och sponsorer som gör det möjligt att arrangera SPT. Och tack till Padel-Television för att ni är med och skapar padelhistoria. Det är tillsammans med er alla som vi nu bygger det svenska padelundret.

Tävlingen bjöd på det bästa svenska padel nu har att erbjuda. Idrottsligt är detta den bästa padeln vi sett på SPT. Jag är imponerad av hur spelarna utvecklas och tar svensk padel till nya nivåer. Ni som inte tittat på streamingen ännu ger jag verkligen en rekommendation att göra det. Det är många riktigt välspelade matcher som förtjänar att ses igen.

På damsidan imponerade Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani som vann sin andra raka SPT för säsongen i finalen mot Emmie Ekdahl och Antonette Andersson. Men det är också värt att nämna Amanda Girdo och Anna Åkerberg som spelade riktigt bra och slutade trea efter seger i bronsmatchen mot Ajla Behram och Matilda Hamlin. Svensk dampadel håller en hög nivå och konkurrensen blir allt tuffare.

På herrsidan var det stenhårt från början till slut. I finalen vann Daniel Windahl och Calle Knutsson mot Simon Vasquez och Cayetano Rocafort i en tuff tresetare. Windahl/Knutsson har varit nära flera gånger att vinna över Vasquez/Rocafort, men i Nybro hände det. Efter 8 raka SPT segrar fick till sist Vasquez/Rocafort se sig besegrade. Viktor Stjern och Pierre Bonfré slutade trea efter seger mot Filip Svensson och Staffan Falkenström i matchen om brons. Men Stjern/Bonfré var så nära att faktiskt slå Vasquez/Rocafort i gruppspelet, så de är på väg framåt. Svensson/Falkenström visade också att de är ett lag att räkna med framåt. Det är jämnt och tight inom den svenska herrpadeln.

Svensk padel utvecklas snabbt nu. Både organisatorisk och idrottsligt. Det kommer bli mycket spännande att fortsätta följa utvecklingen under denna säsong, för den har startat på bästa tänkbara sätt. Svensk padel är bara i början av en stark utveckling! Det här året kommer bjuda på spänning, dramatik och massor av bra padel! Så tack för en magisk helg Nybro! Nu längtar vi redan till den tredje deltävlingen av SPT!

Kent Persson