Krönika: Dags för nästa deltävling på CUPRA Swedish Padel Tour

Så är det äntligen dags igen! Som vi längtat efter nästa deltävling på Swedish Padel Tour efter succétävlingen i Örebro. Den andra deltävlingen av CUPRA SPT genomförs i Nybro. Redan nu kan vi utlova padel på högsta nivå och där alla matcher streamas.

Startfältet blir återigen det bästa tänkbara. På damsidan har vi en förändring. Tyvärr har Åsa Eriksson skadat sig. Ersättare blir Lisa Andersson som kommer spela med Rebecca Nielsen. Som ni minns gick Eriksson/Nielsen till final, så det ska bli spännande att se om Nielsen tillsammans med Andersson kan återupprepa den succén och kanske till och med gå hela vägen.

I gruppspelet på damsidan blir det riktigt bra matcher från början. Vad sägs om matchen i grupp 1 emellan Soleymani/Arvidsson mot Girdo/Åkerberg. Soleymani/Arvidsson som vann första deltävlingen i SPT och det var ett känslomässigt gripande ögonblick för många av oss att få se ”Barres” glädje efter segern.

Girdo/Åkerberg är alldeles säkert revanschlystna och sugna på att visa att de är med för att vinna hela turneringen.  I andra gruppen blir det toppmöte emellan just Andersson/Nielsen som får möta Ekdahl/Andersson. Jag är övertygad om att Ekdahl/Andersson har siktet inställt på att denna gång ta sig till finalen.

På herrsidan är samtliga topp 16-rankade spelare med. Så vi har ett otroligt spännande gruppspel som väntar. Vasquez/Roccafort har en mycket tuff grupp med matcher mot Bonfre/Stjern, Figueroa/Larsson samt Persson/Schlyter. Alla vill slå Vasquez/Roccafort som nu har hela åtta raka turneringssegrar på SPT. Frågan är om det blir en nionde. Men Windahl/Knutsson som nu förlorat med minsta möjliga marginal två finaler på raken mot Vasquez/Roccafort är alldeles säkert fokuserade på att vinna denna gång. Men först måste de gå igenom ett tufft gruppspel med match mot Andersson/Brunström som vi vet har en mycket hög högsta nivå.

Förutom den höga sportsliga nivån på förra SPT-tävlingen så var ju också en av de stora snackisarna hur bra streamingen var. Tillsammans med Padel-televison har vi i förbundet arbetat med att ytterligare förbättra sändningarna. Vi kan lova att de redan mycket bra sändningarna kommer bli än bättre! Det kommer vara kommentatorer av toppklass och som ni redan bekanta med! Det kommer vara studio med intervjuer och analyser. Vi kommer att visa alla matcher och ha kommentatorer från två banor. Från centercourten kommer vi ha flera kameror och visa repriser. Detta vill ni inte missa, in och titta!

Vi kommer också fortsätta utveckla Padel-television. Ni kommer få ta del av fördjupande reportage, längre intervjuer med spelarna och löpande få ta del av de viktigaste padelnyheterna. Vi har bara börjat utveckla Padel-televion med målsättningen att Padel-television kommer vara navet för svensk padel.

Så det är med stor glädje och tillförsikt jag ser fram emot att åka till Nybro. Svensk padel utvecklas mycket nu. Och utvecklingen går fort. Jag kan redan nu utlova att helgens tävling kommer bli något alldeles extra! Så häng med du också och titta på sändningarna!

Nu kör vi!

PS, här ser du helgens sändningar:

Padel-Television