Förutsättningar för CUPRA SPT våren 2021

Svenska Padelförbundet har tillsammans med spelarrådet beslutat om förutsättningarna för vårens tävlingar i CUPRA SPT, vilket innebär en del tillfälliga förändringar på grund av Covid 19. Huvudskälen till förändringarna är pandemin och att det därför är mycket viktigt att vårens SPT-tävlingar genomförs på ett så tryggt sätt som möjligt och att alla restriktioner följs.

Antalet spelare:

CUPRA SPT kommer under våren att genomföras med 8 dam- och 8 herrpar p g a Covid 19. Det är de 20 spelarna som just nu spelat till sig flest antal poäng på Sverigerankingen som har möjlighet att anmäla sig eftersom de ingår i Elitspelarkategorin.

Wildcard:

Vill någon av de 20 spelarna anmäla sig med någon utanför topp-20 behöver spelaren utanför topp-20 ansöka om wildcard. Wildcard delas endast ut av särskilda anledningar och bedömningen kommer att ske utifrån individnivå, alltså inte som par utan den spelaren som är rankad utanför de 20 bedöms enskilt. Båda spelarna behöver motivera anledningen till ansökan.

Förbundet äger rätten att själva utse wildcard utöver de som söker.

Fryst ranking:

Rankingen har blivit justerat så att den ”frysta rankingen” innehåller rankingpoäng från Q4 2019 till och med sista tävlingen 2020. Q4 2019 har tagits med då många av de tävlingar som spelades i Q4 2019 inte blev av 2020 på grund av Covid-19 pandemin.

De som varit borta på grund av graviditet från tävlandet under perioden november 2019 till november 2020 kan söka tillbaka sina poäng, ansökan om det måste göras senast sön 14/9.

Spelformen:

Spelformen är gruppspel, där 2 gruppmatcher spelas på lördagen och den sista gruppspelsmatchen på söndagen.

Vinnarna i respektive grupp går till final och tvåorna får spela match om tredje plats.

Prispengar:

När det gäller prispengar i tävlingarna kommer det att variera från deltävling till deltävling beroende på hur förbundet tillsammans med den lokala arrangörer lyckas att hitta finansiering till prispengarna. Dock kommer lägsta nivån vara 60.000:- fördelat enligt följande:

Vinnarna:                    15.000

Andra plats:                7.500

Tredje plats:                5.000

Fjärdeplats:                 2.500

Summa                       30.000

Samma prispengar för Dam- respektive herrklassen. 

Besluten gäller för vårens tävlingar

Dessa övergripande förutsättningar gäller för de fyra SPT deltävlingarna under våren eller så länge som restriktionerna gäller. För höstens deltävlingar återkommer förbundet med beslut vid senare tillfälle.