Mari Andersson utsedd till förbundskapten för Sveriges damlandslag i padel

Svenska Padelförbundet har utsett Mari Andersson till förbundskapten för Sveriges damlandslag. Uppdraget gäller från och med nu och är ett treårskontrakt.

Jag är glad och stolt över att ha fått det hedersamma uppdraget att få bli förbundskapten för det svenska damlandslaget. Padeln växer snabbt i Sverige och på damsidan så har vi många intressanta spelare som utvecklas snabbt och mycket. Som förbundskapten så ser jag fram emot att kunna hjälpa till att utveckla fler padelspelare i Sverige, säger Mari Andersson.

Vi är glada över att kunna välkomna Mari Andersson som förbundskapten för damlandslaget. Mari har en bred och lång erfarenhet av idrottsligt ledarskap på internationell nivå och har spelat padel i landslaget. Vi är övertygade om att Maris ledarskap kommer att bidra till att lyfta och utveckla svensk padel, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet.

Mari Andersson är 34 år, kommer från Båstad och bor i Malmö. Mari har spelat padel i landslaget och deltagit i VM och EM. Sedan drygt 3 år sedan arbetar Mari för PDL, där hon idag är ansvarig för PDL Coach Academy. 

Mari är uppvuxen med flertalet olika idrotter. Mari har spelat i tennislandslaget och även college tennis på University of California, Berkeley. Mari har jobbat fem år med Svenska Tennis Förbundet som landslagstränare till 14- och 16-års tjejerna. Mari har även jobbat som huvudtränare på Riksidrottsgymnasiet i Båstad, och som Client Manager på Wesport med internationella tennisspelare.