Nya rekommendationer angående COVID-19

Svenska Padelförbundet vill uppmärksamma att Folkhälsomyndigheten har uppdaterat sina rekommendationer angående smittspridningen av COVID-19.

(OBS! Folkhälsomyndigheten har meddelat att de idag den 2 april kommer att informera om förtydliganden vad gäller de råd som kom under gårdagen. RF meddelar ny info så fort förtydliganden kommer.)

Från Riksidrottsförbundets hemsida:
Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Detta med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer.

Utifrån ett padelperspektiv så bör nu föreningar och hallägare noga överväga hur verksamheten ska bedrivas. Det är såklart olika förutsättningar ute i hallarna med antalet banor och hur tätt de ligger mm, därför behöver ansvariga för verksamheten vara extra tydliga med sina riktlinjer vad som gäller i hallen. Att tänka extra på är när och hur skiftet sker varje tid för att undvika närkontakt och vilket antal som då vistas i hallen, t ex vid 6 fullbokade banor innebär det minst 48 personer. Även hur ni hanterar bollarna och game- och setkulorna. Var försiktiga och ta inga risker.

Vi anser att interna ligor och stegar kan fortsätta så länge man följer rekommendationerna men att turneringar ställs in eller skjuts upp.

Lär mer: Rekommendationer COVID-19_RF_FHM

Rekommendationen gäller tills vidare.

// Styrelsen för Svenska Padelförbundet
Tomas Andersson, Ordförande
Calle Åkesson, Verksamhetschef