Uppdaterad information angående SPT och av förbundet anordnade eller sanktionerade tävlingar

Svenska Padelförbundet har igår beslutat att förlänga datumet att ställa in eller skjuta upp tävlingar som förbundet anordnar och ta bort sanktionen för tävlingar till och med 17 maj med anledning av senaste tidens utveckling när det gäller COVID-19.

Vi hänvisar till Folkhälsomyndighetens nya förtydligande rekommendationer för idrott. Beskedet är att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet, träning utomhus är att föredra. Matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av coronaviruset och padelhallar kan hålla öppet. Ett viktigt tillägg är att aktiviteterna bör anpassas för att minska risken för smittspridning. Läs mer: Folkhälsomyndigheten.

Riksidrottsförbundet rekommenderar att även fortsättningsvis göra en riskbedömning enligt checklistan för evenemang, men även utgå från Folkhälsomyndighetens förtydligande råd. Eftersom det blir en större omfattning av resande vid de tävlingar som omfattas av beslutet anser vi att det är mest ansvarsfullt att fortsätta ställa in.

Följande tävlingar påverkas av beslutet:
  • SRF Stable Open – Halmstad PK
  • SPT Deltävling 3 Karlstad – Svea Padel
  • Klubblags-SM kval Syd – Padel Crew Helsingborg
  • Klubblags-SM kval Väst – Örebro PC
  • Klubblags-SM kval Öst – Västerås Padel Team
  • Klubblags-SM final – PDL Stockholm

Vi återkommer så fort vi kan med nya datum för de tävlingar som kommer att genomföras vid senare tillfälle beroende på utvecklingen av smittan.

// Styrelsen för Svenska Padelförbundet
Tomas Andersson, Ordförande
Calle Åkesson, Verksamhetschef