Information angående SPT och sanktionerade tävlingar

Med anledning av den senaste tidens utveckling orsakat av viruset COVID-19 har idag Svenska Padelförbundet i samråd med klubbar och arrangörer tagit följande beslut kopplat till nära förestående tävlingar.

Tävlingar som Svenska Padelförbundet anordnar fram till och med den 15 april kommer ej att genomföras på planerade datum utan skjuts upp på obestämd tid.

Tävlingar som Svenska Padelförbundet har sanktionerat till och med den 15 april kommer ej att genomföras som förbundssanktionerade tävlingar. Förbundet rekommenderar även arrangörer att inte genomföra dessa tävlingar som planerat.

 

Följande tävlingar påverkas av ovan beslut:
  • MYAB Open – PDL Skellefteå
  • Klubblags-SM kval Norr – Umeå
  • Folksam SPT Luleå – Luleå PK
  • SVB Open – Padelhallen Hässleholm
  • Adipower Open – Jönköping Padel Arena
  • Påskslaget – GLTK Göteborg

 

Inga beslut är ännu tagna för tävlingar planerade efter den 15 april. Förbundet kommer dock följa utvecklingen noggrant och ta beslut i så god tid som möjligt.

Detta är naturligtvis inga beslut som förbundet vill ta men med tanke på det rådande hälsoläget i Sverige just nu så känner vi att detta är den mest ansvarsfulla vägen att gå. Vår sport växer konstant och sannolikheten är stor att våra tävlingar kommer dra mer och mer publik. Det innebär också att vårt ansvar som förbund och arrangörer ökar. Våra spelares, ledares, funktionärers och publiks hälsa är naturligtvis högsta prioritet.

Som tillägg vill vi uppmana alla padelspelare runt om i Sverige att ta ett stort eget ansvar för att dämpa smittspridningen. Håll dig hemma och spela inte padel om du har symptom. Låt oss tillsammans verka för att padelsverige drar sitt strå till stacken för att motverka onödig smittspridning.

Styrelsen för Svenska Padelförbundet
Tomas Andersson, Ordförande
Calle Åkesson, Verksamhetschef