Noteringar från årsmötet

Årsmötet 2019 genomfördes på två olika platser, dels i Skurup och dels i Trollhättan i samband med lag-SM.

Vi vill framföra ett speciellt tack till PDL i Trollhättan och Skurups Padel Center och deras ideella förening Skurups Padelklubb för trevligt värdskap.
Vi kommer framöver att bygga vidare på de olika digitala möjligheter som finns med att livestreama eller på annat sätt dokumentera nästa stämma och även med möjligheter att rösta på flera orter.

Med förutsättningen att ett korrekt röstningförfarande kan säkerställas.
Protokoll från årsmötet kommer att publiceras när det är färdigställt, men vi vill redan nu kort offentliggöra några viktiga saker vi beslutade om.
Årsmötet behandlade tre stycken motioner från Martin Eriksson på PDL som alla tre fick ett positivt utslag efter omröstning.

De ändringar som kommer införas tack vare det är:
1. Nya bollar vid skiljeset i SM, Lag-SM samt SPT. Detta kommer börja gälla från och med tävlingen i Växjö 9-11 Augusti 2019.
2. Endast segrarna från Lag-SM är direktkvalificerade. Utöver det laget kommer de tre lag med högst totalpoäng i anmälan också vara direktkvalificerade samt segrande lag i varje kvalregion.
3. Tävlingskommittén ska verka för att SM, Junior-SM och Veteran-SM ska slås ihop till en stor folkfest för padel.


När det gällde frågan om hur förbundsstyrelsen skall gå vidare med RF:s avslag valde årsmötet enhälligt att gå på styrelsens förslag om återremiss till nästa årsmöte som kommer att äga rum i februari 2020 för att få mer tid för ett genomarbetat förslag och ordentlig konsekvensanslys. Årsmötet beslutade också att styrelsen skall tillsätta en referensgrupp för att ytterligare kvalitetssäkra förslagen. Dessutom kan vi redan nu meddela att styrelsen förstärktes med ytterligare medlemmar och att en slagkraftig valberedning är tillsatt. Mer om detta inom kort.

För frågor om årsmötet hänvisar vi främst till kommande protokoll men även mejl till: per.carlsson@svenskpadel.se

Hälsningar,
Styrelsen Svenska Padelförbundet

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.