Truppen till UVM-kvalet i Rotterdam uttagen

Sverige än anmälda till Ungdoms-VM i Paraguay den 13-18 november. Tjejerna är direktkvalificerade medan killarna behöver kvala för att ta sig till mästerskapet i Sydamerika. Kvalet genomförs den 22-24 september i Rotterdam och det är fyra nationer, Sverige, Portugal, Österrike och Nederländerna, som gör upp om två platser.

Lagmatcherna i kvalet består av tre matcher, en match i åldersklasserna 14 år, 16 år och 18 år. Till Rotterdam är nio spelare uttagna – två ordinarie och en reserv i varje åldersklass.

– Vi har verkligen många duktiga ungdomar i Sverige så det är stor konkurrens om platserna. Det är förstås en ära att representera Sverige och killarna som åker ner till Rotterdam har goda chanser att ta sig vidare från kvalet, även om det kommer bli väldigt tufft säger förbundskapten Oskar Govik.

De tjejer som åker till Paraguay och representerar Sverige meddelas under vecka 38. Övrig trupp som åker till Paraguay tas ut efter att killarna har genomfört kvalet.

De nio spelarna är:

P18: Adam Axelsson, Willy Släryd och Erik Nordström
P16: Alfons Lopez, Viktor Forsberg och Ludvig Jönsson
P14: William Waldenlöv, Eddi Svensson och Max Hedin

Förbundskaptener är Oskar Govik, Sandra Örtevall, Claudio Lanzinger, Mathias Claesson samt David Gelinder som övergripande ansvarig.