Svenska truppen till EM uttagen

Svenska Padelförbundet har tagit ut sexton spelare som representerar Sverige vid de europeiska mästerskapen (EM) som avgörs i början av oktober. Mästerskapet arrangeras av det Internationella Padelförbundet där spelplats ännu inte är kommunicerad. Förbundskaptenerna för Sverige är Mari Andersson för damerna och Jonas Björkman för herrarna.

Damernas förbundskapten Mari Andersson:

– Jag är väldigt glad att kunna ta ut de här spelarna för EM och jag tror stenhårt på detta lag. Vi kommer få se backhandsspelare kliva över på forehandsidan i vissa matcher och på så sätt känner jag att vi har en grym bredd med många olika möjligheter. Mästerskapen är långa och man möter många olika spelstilar och ställs inför många olika utmaningar beroende på vilken nation man möter. Vi har en nykomling, Linnea Björk, som verkligen gjort sig förtjänt av sin plats och så gör Anna och Sofia comeback efter att fått barn. Fantastiskt roligt också att ha med Carolina Navarro Björk även i detta mästerskap – hennes erfarenhet och spelnivå är ovärderlig.

Herrarnas förbundskapten Jonas Björkman:

– Jag känner att vi har ett starkt lag som är väldigt revanschsugna efter att vi snöpligt fick kvala till VM där Portugal blev för svåra. Jag har med mig två debutanter i EM laget, Linus Frost och Adam Axelsson. Linus har haft en otroligt stark säsong med bra resultat i alla CUPRA SPT och Adam har utvecklats enormt under detta året där han trots sin unga ålder gjort bra resultat. Målsättningen är en medalj såklart trots tuff konkurrens.

Både herrarna och damerna samlas några dagar innan mästerskapet för att spela ihop konstellationer och förbereda sig inför den stundande tävlingen. Spelplats och lottning är ännu inte kommunicerat från det Internationella Padelförbundet FIP.

Damerna

Ida Jarlskog, Amanda Girdo, Anna Åkerberg, Carolina Navarro Björk, Baharak Soleymani, Ajla Behram, Sofia Arvidsson och Linnea Björk.

Herrarna

Simon Vasquez, Pierre Bonfrè , Daniel Appelgren , Albin Olsson, Daniel Windahl, Viktor Stjern , Linus Frost och Adam Axelsson.