Sverige deltar i Veteran-VM i padel i USA

Sverige är anmälda till Veteran-VM i Padel med både ett damlag och ett herrlag. Mästerskapet spelas i Las Vegas, USA den 11-16 oktober 2021 och arrangeras av FIP(Internationella Padelförbundet).

Sverige kommer för första gången att delta i lagtävlingen för veteraner där 26 herrlag och 24 damlag har anmält sig. Ett starkt startfält med deltagare från totalt 26 länder är anmälda och vi ser fram emot att vara med och fightas om placeringarna. Med den utveckling svenska padel har haft, ska det bli spännande att se hur Sverige står sig även inom veteranpadeln.

Svenska Padelförbundet har med anledning av detta utsett Birgitta Bengtson och Dan Andersson till spelande förbundskaptener för respektive lag.

Senast Veteran-VM spelades var 2018 och Sverige hade då inget deltagande i tävlingen. Vi ser båda fram emot att delta med starka lag i årets Veteran-VM i Las Vegas, säger Birgitta Bengtson och Dan Andersson.

Det har varit stort intresse för att delta, uttagningar till lagen pågår och kommer att kommuniceras i veckan.

Parallellt med lagtävlingen går även en individuell partävling så det blir gott om utmanande matcher för deltagande spelare.

Sverige kommer att delta i Veteran-VM om pandemin tillåter ett deltagande och att genomförandet av tävlingen kan ske på ett tryggt sätt.