Sverige blir fyra i EM i padel

Vi är stolta över att båda de svenska landslagen slutar på en hedrande fjärde plats i EM. Att både dam och herr är med och kämpar om medaljerna visar att svensk padel utvecklats mycket under det senaste året. För svensk padel har resan mot de internationella framgångarna bara börjat. Vi tar med oss lärdomarna från detta mästerskap och se fram emot kommande, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet.

Herrlandslaget förlorade mot Frankrike med 2-1 i matcher i bronsmatchen och med minsta möjliga marginal. Det blev avgörande set i alla matcher och Sverige var ytterst nära att vinna ett brons.

  • Herrlandslaget gör en fantastisk turnering. Laget är så nära att vinna i både semifinalen och i matchen om tredje plats, men tyvärr räckte det inte hela vägen fram. Men det vi tar med oss hem från detta mästerskap är att vi nu etablerat oss i en europeiska toppen och är med och kämpar om medaljerna. Nu drar vi lärdomar av detta och tar med oss erfarenheterna till nästa mästerskap. Under EM har laget växt för varje match och jag är väldigt stolt över hela lagets insats, säger Jonas Björkman, förbundskapten för det svenska herrlandslaget i padel.

Damlandslaget förlorade mot Italien med 2-0 i matcher i bronsmatchen.

  • Vi gör generellt sätt ett bra mästerskap. Det som avgör att vi inte tar medalj denna gång är vår ovana att tävla utomhus och att delta internationellt mästerskap. Men självförtroendet har växt under EM och vi har visat att vi hör hemma i den europeiska toppen. Vi har kommit närmare både Frankrike och Italien, så med mer erfarenhet kommer vi till nästa gång kunna vinna även över dessa stora padelnationer. Jag är oerhört stolt över tjejernas insats under detta EM, säger Mari Andersson, förbundskapten för det svenska damlandslaget i padel.