CUPRA Swedish Padel Tour får Wildcard platser till APT

Svenska Padelförbundet och APT Padel Tour inleder ett samarbete för att stärka svensk padels möjligheter till utveckling. I samarbetet ingår att CUPRA Swedish Padel Tour får wildcard till APT:s Grand Master som ska genomföras i Stockholm i höst.

APT-racet startar på SPT-tävlingen i Mölndal. De spelare som leder SPT-racet efter deltävlingarna 3-6 kommer att få wildcard till höstens APT-tävling som spelas i Stockholm. Det är de två främsta dam- och herrspelarna som kommer få wildcard till turneringen. Genom detta samarbete emellan Svenska Padelförbundet och APT Padel Tour ges nu svenska spelare möjligheten att få spela i APT-turneringen i Stockholm. Grunden för samarbetet är att på kort och lång sikt stärka svensk padel.

Med dessa wildcard så ökar betydelsen av dessa deltävlingar på CUPRA Swedish Padel Tour. De par som leder racet i herrklassen respektive damklassen kommer att få chansen att få spela i huvudtävlingen i APT:s Grand Master. För de svenska spelarna är det ett fantastiskt bra tillfälle att kunna skaffa sig internationell erfarenhet för att kunna utvecklas, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet.

Vi är stolta över att inleda detta samarbete med Svenska Padelförbundet. Det är i förbundets verksamhet som såväl bredd som elit ges möjlighet att utvecklas. CUPRA Swedish Padel Tour är idag en riktigt bra tour som håller hög nivå. Därför blir det naturligt att koppla ett wildcard till SPT och att de spelarna som leder SPT-racet inför APT-tävlingen i Sverige får chansen att spela i huvudtävlingen. Vi ser detta som början på ett långsiktigt samarbete emellan APT Padel Tour och Svenska Padelförbundet, säger Thomas Johansson, General Manager APT.