Swedish Padeltour får Wildcard platser i WPT

Svenska Padelförbundet och Swedish Padel Open (SPO) inleder ett unikt samarbete för att stärka svensk padels möjligheter till utveckling. I samarbetet ingår att CUPRA Swedish Padel Tour får wildcard till Swedish Padel Open 2021 som är Sveriges enda World Padel Tour (WPT)-tävling och som är planerad att spelas i Malmö Arena i höst.

SPT-racet som startar i Örebro kommer ha flera belöningar. De spelare som leder SPT-racet efter 6 deltävlingar kommer att få wildcard till höstens WPT-tävling som spelas i Malmö. Det är de två främsta dam- och herrspelarna som kommer få wildcard till turneringen. Genom detta samarbete ges nu svenska spelare chansen att få spela i WPT-turneringen i Malmö som är den största padeltävlingen i Sverige. Grunden för samarbetet är att på kort och lång sikt stärka svensk padel.

Med dessa wildcard kommer intresset för SPT öka ytterligare och det visar styrkan i SPT. De par som leder kommer få chansen att få spela i huvudtävlingen i WPT, vilket ökar betydelsen av att delta på Swedish Padel Tour. Detta är ett väldigt bra samarbete, att Swedish Padel Open och Svenska Padelförbundet tillsammans visar på att organisationerna vill ta svenska padel framåt till ny nivå, säger Tomas Andersson, styrelseordförande för Svenska Padelförbundet.

För oss är detta början på ett långsiktigt samarbete. Vi är glada över att ha samsyn med SPO i vikten av att långsiktigt stärka svensk padel. För de svenska spelarna är det viktigt att kunna skaffa sig internationell erfarenhet och att i tävlingssammanhang få spela mot de allra bästa spelarna i världen, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet.

Vi är stolta över att inleda ett förstärkt samarbete med Svenska Padelförbundet. Det är i förbundets verksamhet som såväl bredd som elit ges möjlighet att utvecklas. Swedish Padel Tour är den enda heltäckande padeltouren i Sverige där alla elitspelare får möjlighet att tävla. Det är en öppen tour med poäng och ranking. Det är en tour där matcherna betyder något på riktigt. Därför blir det naturligt att koppla Swedish Padel Opens wildcard till just SPT och att de spelarna som leder SPT-racet inför WPT får chansen att spela i WPT-turneringen, säger Nicklas Persson, SPO.

Vi ser att detta samarbete är starten på ett långsiktigt samarbete för att stärka svensk padel där vi tillsammans blir mycket starkare som ett lag än var för sig själv. Svenska Padelförbundet bedriver en viktig verksamhet där både barn och ungdomar får chansen att spela och utvecklas samtidigt som möjligheterna för elitverksamheten stärks. Vi ser hur utvecklingen går framåt snabbt och vi är stolta över att vara en del av den framtida resa för svensk padel som bara startat, säger Nicklas Persson, SPO.