Svenska Padelförbundet inleder samarbete med Padel-Televison

Svenska Padelförbundet och nystartade Padel-Television inleder ett brett samarbete för att streama och utveckla svensk padel. Tillsammans kommer vi sända alla tävlingar i SPT, SM och lag-SM under 2021. Vi kommer att skapa en plattform där alla som gillar padel kommer kunna följa tävlingarna, spelarna, samt förbundets arbete. Tittarna kommer få ta del av utbildningar och fördjupande reportage. Padel-Television vänder sig till alla fans som vill veta mer om svensk padel, säger Padelförbundets Kent Persson och Calle Åkesson.

– Vi är glada över att ha kunnat hitta ett samarbete som kommer utveckla streamingen av svensk padel till en helt ny nivå.

– För Svenska Padelförbundet har detta samarbete ett stort ekonomiskt värde. Vi har nu
fått en samarbetspartner som genomför 2021-års sändningar av CUPRA SPT´s deltävlingar och final samt SM och lag-SM. Sändningarna kommer ske via plattformen ”Padel-Television” som går att ses via hemsida och via app. Det gör att tillgängligheten och kvaliteten ökar. Vi är övertygade om att svenska padelfans kommer uppskatta satsningen, säger Kent Persson, kommunikationsansvarig på Svenska Padelförbundet.

För Svenska Padelförbundet har det varit viktigt att hitta en partner som brinner för att vara med och utveckla svensk padel, som är långsiktig och som är beredd att ta de finansiella satsningarna som krävs för att kunna bära de investeringar som nu görs i Padel-Television. Vi ser fram emot ett gott samarbete där vi tillsammans nu lyfter svensk padel en nivå till, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet.

– Vår målsättning är att berätta om de bästa spelarna i landet, bygga upp karaktärer och stärka svensk padel. Vi vill också ge fördjupande reportage om padelns framfart i Sverige. Vi tror också väldigt mycket på instruktionsfilmer som ger en utövare tips om hur man blir en bättre spelare. Så det kommer vi också att producera på plattformen. Padel-Television är förhoppningsvis en aktör som tar ett helhetsgrepp om svensk padel och som är beredd att vara med att lyfta sporten, säger Stig Edling, en av grundarna till Padel-Television.

Vi kommer rivstarta kanalen med att sända från SPT:s deltävling i Örebro den 27-28 februari från WAP Lillån i Örebro. Alla matcher kommer att sändas live, samt sparas på plattformen, så det finns också möjlighet att se matcherna.

Plattformen Padel-Television är öppen redan nu på:

www.padel-television.se

Fakta om Padel-Television och samarbetet med SPF

Padel-Television är ett nystartat bolag som kommer att producera innehåll om och omkring padel på en egen plattform. Padel-Television är ett bolag som är ett samarbete mellan SPORTlib World AB, liverättighetsproducenten Sportsground och plattformsleverantören StayLive.

Ägarskapet i Padel-Television är helt fristående från kommersiella kopplingar till padelhallar.

Padel-Television har avtal med Svenska Padelförbundet om att sända SPT-tävlingarna, SM och Lag-SM för 2021.

Det är Svenska Padelförbundet som beslutar om var tävlingarna genomförs. Padel-Television har inget inflytande eller beslutanderätt i frågor som rör var och i vilken hall tävlingarna ska genomföras. Ambitionen är att tävlingarna ska genomföras runt om i hela Sverige.

Svenska Padelförbundet får via Padel-Television en plattform med stora möjligheter att påverka innehållet via kontinuerliga redaktionsmöten med Padel-Televisions producenter, filmare, klippare och sociala mediarepresentanter. Padelförbundet kommer att få föra fram nyheter och presentera sitt arbete som görs för att främja svensk padel.

Samarbetet är prövat på marknaden och diskussioner har förts med flera olika aktörer.