Jonas Björkman ny förbundskapten och Andréas Johansson ny landslagstränare för Sveriges herrlandslag i padel

Jonas Björkman blir ny förbundskapten för svenska herrlandslaget i padel. Jonas har en lång erfarenhet av internationell elitidrott och landslagsspel som kommer vara till stor nytta för svensk padel. Det svenska herrlandslaget får med Jonas en trygg ledare som vet vad som krävs för att lyckas i internationella sammanhang.

Andréas Johansson får en ny roll och blir landslagstränare för både herr- och damlandslaget samt blir ny förbundskapten för juniorlandslaget. Rollen är skräddarsydd till Andréas och på detta sätt säkerställs att svensk juniorpadel får en av Sveriges främsta tränare som förbundskapten. Andréas blir därmed den sammanhållande kraften och länken emellan junior- och seniorlandslaget och de svenska landslagen får en landslagstränare som kommer vara med och bygga upp framtiden för svensk padel.

– Vi är väldigt glada och stolta över att nu kunna presentera Jonas Björkman som förbundskapten för herrlandslaget och Andréas Johansson som landslagstränare och förbundskapten för juniorlandslaget. Med Jonas Björkman, Mari Andersson (förbundskapten damlandslaget) och Andréas Johansson så får vi en landslagsledning av högsta klass. Vi hälsar dem varmt välkomna till Svenska Padelförbundet och ser fram emot kommande mästerskap, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet.

– Det känns fantastiskt roligt och ärofyllt att få kliva in i rollen som förbundskapten för Sveriges herrlandslag i padel! Den positiva responsen från spelarna var en avgörande faktor för mitt beslut, men även det faktum att jag vid min sida får ha med mig Andréas Johansson som landslagstränare. Andréas besitter lång erfarenhet som tränare, jobbar dagligen med svensk padel och vi två delar såväl synsätt som värderingar och jag ser fram emot att få jobba tillsammans, säger Jonas Björkman.

– Min förhoppning är att jag ska kunna bidra till spelarna bl a genom att dela med mig av mina egna erfarenheter från stora mästerskap, viktiga matcher och landslagsspel. Personligen så älskar jag lagspel och att få representera Sverige i Davis Cup var en av mina största drömmar som liten. När jag blickar tillbaka på min karriär, så är vinsterna tillsammans med mina lagkompisar i Davis Cup-laget definitivt några av de finaste höjdpunkterna. Det känns otroligt roligt att det är så mycket spännande som händer kring svensk padel och dess utveckling både på elit- och amatörnivå! Jag är mycket stolt över att få vara en del av den utvecklingen, säger Jonas Björkman.

– Att få möjligheten att vara både landslagstränare och förbundskapten för juniorlandslaget är ett uppdrag jag verkligen ser fram emot. På så sätt får jag vara en del i att bygga framtiden för svensk padel. Kombinationen av att vara landslagstränare och förbundskapten för juniorerna är de bästa av två världar. Jag känner att på så sätt tas min kraft och kunskap tillvara på bästa sätt, säger Andréas Johansson.

– Jag är glad över tillsammans med Svenska Padelförbundet kunnat hitta en roll som passar mig väldigt bra. Det ska bli väldigt roligt att få arbeta tillsammans med Jonas Björkman och Mari Andersson. Jag är stolt över att få vara med och bygga svensk padels framtid, säger Andréas Johansson.