Beslut om tävlingsverksamheten på grund av pandemin

Svenska Padelförbundet prioriterar främst tryggheten och säkerheten för spelare, tränare och funktionärer på våra tävlingar och i vår verksamhet. Vi följer noggrant vad som händer med utvecklingen av pandemin, regionalt och nationellt samt de beslut myndigheter tar gällande restriktioner. De skärpta allmänna råd som tagits innebär bland annat att alla ska avstå från att delta i tävlingsverksamhet, med undantag för de som ägnar sig åt yrkesmässig idrott.

De skärpta allmänna råden innebär att Svenska Padelförbundet har tagit följande beslut:

  • SPT finalen i Sundsvall 2020 som flyttades till januari-februari 2021 kommer att ställas in och genomförs inte.
  • Veteran-SM 2020 som flyttades till januari-februari 2021 kommer att ställas in och genomförs inte.
  • Lag-SM 2020 som flyttades till januari-februari 2021 kommer att ställas in och genomförs inte.

För säsongen 2021 fram till den 30/6 gäller följande:

  • Inga sanktionerade tävlingar genomförs.
  • För SPT genomförs inga deltävlingar för B-klasser samt juniorklasserna.
  • För SPT A-klasserna är ambitionerna att deltävlingar kommer genomföras. Formerna för det återkommer förbundet kring, men det kommer bli ett starkt begränsat startfält. Genomförandet ska ske på tryggt sätt för spelarna, ledarna och funktionärerna.
  • Rankingen ”fryses” under 1/1-30/6 2021

Det innebär att Svenska Padelförbundet ger den tydliga rekommendationen till de lokala hallägare och föreningarna att ställa in/flytta fram planerade sanktionerade tävlingarna. Den rekommendationen gäller även icke sanktionerade tävlingar. I begreppet tävlingar ingår även lokala ligor och seriespel m.m. Det innebär att inget tävlingsspel skall genomföras.

Besluten gäller tills den 30/6, men kan ändras om myndigheternas restriktioner ändras.

För Svenska Padelförbundet går trygghet och säkerheten först. Att vi nu får ställa in tävlingar är kortsiktigt givetvis tråkigt, men svensk padel behöver ta sitt ansvar för att begränsa smittspridningen. Vi uppmanar nu att alla i hela padelsverige tar sitt ansvar och följer de restriktioner och råd som myndigheterna ger. Att avstå att spela padel är en liten uppoffring för att medverka till att människors hälsa sätts först och att smittspridningen kan bromsas.