SM för klubblag och veteraner ställs in och flyttas fram

Svenska Padelförbundet prioriterar främst tryggheten och säkerheten för spelare, tränare och funktionärer på våra tävlingar. Vi följer noggrant vad som händer med utvecklingen av pandemin, regionalt och nationellt samt de beslut myndigheter tar gällande restriktioner. I Skåne, Stockholm, Västra Götaland och Östergötland har nu beslut om skärpta allmänna råd tagits.  Beslutet innebär bland annat att alla ska avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

De skärpta allmänna råden innebär att Svenska padelförbundet idag har tagit följande beslut:

Svenska Mästerskapen för klubblag som ska spelas i Borås den 13-15/11 ställs in och flyttas fram för att försöka genomföras under perioden januari till februari 2021. Tävlingen skulle ha genomförts under den perioden som Västra Götaland har skärpta allmänna råd. Svenska Padelförbundet tar sitt ansvar för att medverka till att bromsa smittspridningen. Med de skärpta allmänna råd som nu gäller i Västra Götaland så vore det inte ansvarsfullt att genomföra tävlingen.

Veteran-SM som ska spelas i Malmö den 27-29/11 ställs in och flyttas fram för att försöka genomföras under perioden januari till februari 2021. Svenska Padelförbundet tar sitt ansvar för att medverka till att bromsa smittspridningen.

När det gäller SPT finalen i Sundsvall 4-6/12 så ligger planeringen kvar att den tävlingen ska genomföras. Svenska Padelförbundet är dock beredda att ta beslut om att ställa in och flytta fram även denna tävling.

För samtliga sanktionerade tävlingar som är planerade fram till den 19/11 inom de län som har skärpta allmänna råd så drar Svenska Padelförbundet tillbaka sanktionen. Det innebär att Svenska Padelförbundet med det tydligt ger rekommendationen till de lokala arrangörerna att ställa in dessa tävlingar. Den rekommendationen gäller även icke sanktionerade tävlingar, men det åligger varje arrangör att ta ansvar för sina beslut.

För Svenska Padelförbundet går trygghet och säkerheten först. Att vi nu får ställa in tävlingar är kortsiktigt givetvis tråkigt, men svensk padel behöver ta sitt ansvar för att begränsa smittspridningen. Vi hoppas nu att alla tar sitt ansvar och följer de restriktioner och råd som myndigheterna ger.