Nu är det klart vilka lag som tävlar i klubblags-SM 2020

Klubblags-SM i Borås på PDL Center Viared 13-15 november närmar sig.

Följande lag kommer att delta i Klubblags-SM 2020

Damer
Halmstad PadelClub
Padel Crew Helsingborg
Team PDL
Padelverket Sportklubb Älvsjö
Näset Padel Club
Peking Padel
Örebro Padel
Varberg Padelklubb

Herrar
Ryska Posten Padel Team
Team PDL
Halmstad PadelClub
Skurup Padelklubb
Padel Crew Helsingborg
Ängelholm Padelklubb
Helsingborgs Racketklubb
Pixbo Göteborgs Padelklubb

Uttagningen har baserats på klubbens högst rankade spelare (7 i dam och 9 i herr).

I år kommer tävlingen att spelar med Golden Point rakt igenom i alla matcher. Vi ser framför oss att det kommer vara standarden för både nationella som internationella tävlingar närmaste tiden så vi tycker det är ett bra tillfälle att införa det till klubblags-SM 2020. Det ska bli spännande rent sportsligt men vi ser också att vi säkerställer en bra streamingprodukt. Tävlingen kommer att streamas.

Klubblags-SM är en speciell tävlingsform i den aspekten att lagkänslan kommer till sin spets på ett annat sätt än i övriga tävlingar. Tanken är att spela en match i taget i matchen så att övriga i laget kan titta och heja på. Detta ställer stora krav på förbundet, PDL som medarrangör och alla deltagande lagen. Vi kommer säkerställa att evenemanget genomförs på ett säkert sätt och att alla restriktioner följs. Om det krävs att delar av laget får lämna hallen under sin match så kommer vi att kräva det för allas säkerhet.

Vi ser just nu även över de nya riktlinjerna med publik på 300 personer som kommit och hur de påverkar arrangemanget och hur vi kan anpassa oss efter dom men vi kommer inte att riska säkerheten.