Intervju med Andréas Johansson inför SVT söndag 

 

Hej Andréas Johansson,

Hur känns det inför SVT:s sändning på söndag?  
Pirrigt men bara bra tack, det är en stor dag som väntar för svensk padel.

Har du pratat med spelarna? Vad säger de?  
Yes, har någon kvar att stämma av läget med men det är bokat till resan upp till Stockholm. De är alla glada och laddade! Några är lite nervösa för matchformen. 

Vad betyder denna sändning för svensk padel?  
Mycket, väldigt mycket! Det är ett erkännande för oss att SVT satsar på detta och det är en jättechans att få vara i nationell TV under bästa sändningstid. 

Hur ser du på din roll som expertkommentator för padel i SVT?  
Grymt spännande att få testa på! J-O Waldner satt i den stolen förra helgen och jag kommer ju från bordtennisen, så det känns overkligt att det är min tur denna helg. Jag och Chris Härenstam hade ett möte i onsdags och vi ska jobba hårt för att ge något till de som ser padel för första gången men även ge något till de mest inbitna.    

Vad tror du om hösten 2020? Kommer vi att börja tävla igen?   
Jag vet verkligen inte vad jag ska tro. Såklart tråkigt för alla med tävlingsambitioner och även för mig med det jag gör men i slutändan är det lyxproblem att vi inte kan resa eller tävla i padel. Hälsan först och vi ska ha respekt för att det finns många som påverkats väldigt hårt av det som händer nu.

Hur ser du på utvecklingen av svensk padel framöver?
Antal utövare strömmar in som aldrig förr och padelcenter byggs och byggs ut varje vecka känns det som. Intresset känns större än någonsin och allt fler klubbar/anläggningar börjar att få rätt på organiserad träning för barn och ungdomar.

Det är en spännande tid. Också fint att se att många av våra toppspelare delar med sig av sina kunskaper genom att vara ute på våra olika center och tränar spelare och tränare. Finns all anledning att se positivt på utvecklingen även om jag ser risker med att det nästan växer helt okontrollerat i nuläget.

Fakta:

Andréas Johansson, 37 år
Klubb: Padel Crew Helsingborg
Position: Forehand
Sverigeranking: 6 som bäst (2017), numera tränare

Meriter: 
Förbundskapten svenska landslaget både herrar och juniorer 2019 
2019 EM Brons Damer & Herrar. Lissabon, Portugal
2019 Junior-VM trupp med 24 juniorer. Castellon de la Plana norr om Valencia.
2018 VM Paraguay Herrar & Damer. Assisterande Förbundskapten