Premiär för padel på SVT

Verksamhetschef Calle Åkesson är peppad inför SVT:s tre timmar långa sändning av padel på söndag i programmet Utmanarmötet:  

–  Det här är en fantastisk möjlighet att visa upp svensk padel, en historisk milstolpe. Vi hoppas såklart att allt och alla bänkar sig framför TV:n och njuter av detta.  

Först ut är damerna med svenska mästarna Baharak Soleymani och Antonette Andersson som utmanas av Billie Gajic och Åsa Eriksson från Malmö. 

Därefter kommer herrarna. Svenska mästarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern utmanas av Calle Knutsson och Daniel Windahl. 

Det blir alltså ungefär tre timmars padel på bästa sändningstid på Sveriges Television.  

–  Vi lyckades t o m att få förlängd sändningstid så vi fick möjlighet att medverka med två matcher. Hela veckan har mer eller mindre gått till att planera sändningen i dialog med SVT och alla inom förbundet och spelarna är oerhört taggade på detta, avslutar Calle Åkesson.  

Matcherna spelas i Padel Arena Frihamnen i Göteborg utan publik. Det blir tre set med sk. Golden Point och Super Tiebreak (till 10) vid tredje avgörande set.

Klockan 15.00 söndagen den 24 maj börjar matcherna att sändas i SVT1 och de ska kommenteras av Chris Härenstam tillsammans med vår egna Andréas Johansson. 

Läs mer: https://www.svt.se/sport/artikel/utmanarmotet-padel