Säg hej till Martin Dellbratt, ansvarig för seriespelet

Lär känna Padelförbundet!


Hej! Vad heter och vad kallas du?

Jag heter Martin Dellbratt. Jag har nog ett antal smeknamn men kanske inga som jag vill outa just här.

Vem är du?

Jag är 41 år, jobbar som CFO för ett dotterbolag inom en större företagsgrupp, i grunden har jag en examen i företagsekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Jag är väldigt social och älskar att möta människor. Jag har ett stort engagemang för det jag brinner för. Familjen är en viktig del av mitt liv. Jag delar passionen för padel med min fru och med mina två döttrar.

Var bor du?

Jag bor i Hofterup, en liten ort mellan Helsingborg och Malmö. Jag är uppvuxen i Växjö och idrottsligt är jag fostrad i Växjö Norra IF. Eftersom Växjö var en tennis-stad så spelade jag en hel del tennis i min ungdom.

Vad gör du för Padelförbundet?

Jag kommer jobba med tävling och mer specifikt seriespel, vilket jag verkligen ser fram emot. Eftersom jag brinner enormt för sporten padel så hoppas jag att mitt engagemang kan leda till något bra. Förutom mitt engagemang så kommer mina personliga egenskaper, så som social och öppen, förhoppningsvis bidra till en öppenhet och transparens som gör att fler vill vara med att påverka och bidra till svensk padels utveckling. Jag vill att svensk padel skall utvecklas och samtidigt fortsätta vara den folksport som det har blivit på ganska kort tid.

Hur hittade du padel?

För cirka 3 år sedan kom ett sms med frågan om jag ville testa att spela padel. Jag hade hört talas om denna sport och tänkte att eftersom jag kan spela tennis på en hyfsad nivå så borde padel inte vara något problem. Till historien bör tilläggas att det inte gick bra, framför allt hade jag otroligt svårt med glasväggarna. Men trots detta så fastnade jag för sporten.

När du inte spelar padel, vad gillar du att göra?

Jag försöker spela innebandy 1 gång i veckan men annars är det padel som upptar min tid. Allt från mixedspel med min fru, stegspel och som tränare för juniorer i den lokala klubben.

Vad vet vi förmodligen inte om dig?

Jag är frankofil.


Vi välkomnar Martin Dellbratt till Padelförbundet!