Säg hej till Lina, redaktör på Svenska Padelförbundet

Lär känna Padelförbundet!

Hej! Vad heter och vad kallas du?

Carolina Åberg Linderoth men kallas för Lina.

Vem är du?

Jag är en 38-årig padelentusiast som till vardags jobbar som idrottslärare på mellanstadiet.

Var bor du?

Jag är bosatt i den påstått regniga staden Borås. Trots lite regn så trivs jag väldigt bra och här lär jag bli kvar ett tag till, det är här jag har mitt hjärta. Borås är en stad som ständigt vill förnya sig och satsar mycket på kultur och nöjen. Inne i stadskärnan är gatorna fyllda med välkända affärskedjor blandat med välbesökta restauranger och krogar. Konstverk i form av väggmålningar och statyer fyller centrum ända in i stadsparken och ger en känsla av en modern stad. Också Padeln växer med stormsteg här nu och det är riktigt roligt att se hur det engagerar och  skapar stor gemenskap hos gammal som ung. Fler aktörer ger sig in i leken och ger Borås fler banor och spelmöjligheter.

Vad ska du göra för Padelförbundet?

Min roll kommer bli att se till att Svenska Padelförbundets hemsida, samt våra sociala medier, kommer hållas uppdaterade och informativa. Det händer så mycket i padelvärlden nu så det finns egentligen inte något stopp för hur mycket roligt och intressant vi kan lägga upp! Mitt mål är att hjälpa Svensk padel att växa genom att få ut ännu mer information på ett enkelt sätt till alla padelälskare via alla våra kanaler. Jag ser mycket fram emot att få ta tag i det här uppdraget och tillsammans med mina kollegor på Svenska Padelförbundet driva padeln framåt.

Hur hittade du padel?

Min första kontakt med padel var i Sölvesborg vid vårt sommarställe sommaren 2017. En timme tog det, sen var jag hjälplöst såld på padel! Mitt padelintresse tog sen riktig fart på den charmiga klubben Poolhouse padel här i Borås. Det var här jag började träna och det var här hos Göran Pettersson, på hans lilla padelklubb med det stora hjärtat, som jag lärde mig det jag idag vet om padel. Till största del tack vare Joel Christensen som enligt mig är en av de bästa tränarna man kan ha! Hans kunskap och tålamod under våra lektioner har gett mig möjligheten att kunna spela padel på en ok nivå i amatörsammanhang. Det kommer jag alltid vara otroligt tacksam över!

När du inte spelar padel, vad gillar du att göra?

Tid med familj och vänner är något som jag prioriterar. Att laga mat är ett av mina intressen och att sen få äta den är belöningen! Musik är också något som verkligen berikar mitt liv. Lyssnar nog på det mesta, mycket beroende av humör, men är svag för äldre musik med talande texter. Sen padelintresset kom har jag också fått nöjet att resa till Spanien och uppleva padeln där tillsammans med spanska tränare och som publik på WPT. Ett favoritställe för detta ändamål är Fuengirola och padelklubben Club Cerrado del Àguila. Klubben bjuder på Padeltränare i världsklass och högt rankade spelare syns där med jämna mellanrum för både träning och tävling.

Vi välkomnar Lina Åberg Linderoth till Padelförbundet!