Pressmedelande – Ungdomssatsningen

Svenska Padelförbundet satsar nytt på våra barn- och ungdomar

Svenska Padelförbundet har satt en struktur och strategi för att utveckla ungdomspadeln i Sverige. Vi kommer dels att satsa på bredden ute i föreningarna och distrikten men parallellt också på våra talanger och landslaget med en helt ny sammansatt organisation.

Andréas Johansson kommer vara förbundskapten även för ungdomslandslaget och Joel Christensen kommer att vara assisterande förbundskapten. Tillsammans med förbundskaptenerna kommer Dani Dios agera tränare i samband med läger. Ytterligare till teamet har vi knutit till oss tre stycken distriktsansvariga för att säkerställa att vi kan bevaka och ha ögon i hela landet, de tre är Stefan Thunell (syd), Daniel Windahl (öst) och Pär Dalhägg (norr). Joel ansvarar för väst. Som stöd till dessa tränare och ledare kommer Fredric Bengtsson att agera lagledare och hjälpa till med olika typer av planering och administration. Målet och förhoppningen är att vi ska ha ett lag som representerar Sverige i VM i höst.

Satsningen kommer att utgå från fyra olika nivåer:

  • Breddsatsning ute i föreningarna
  • Distriktsläger för alla
  • Distriksläger för att utveckla våra talanger
  • Ungdomslandslaget – utveckla och satsa på de bästa i landet

Satsningen både på bredden och spetsen tror vi verkligen på och den känns superspännande. Vi behöver stötta bredden på så många plan som möjligt så att vår ungdomsverksamhet börjar växa ännu mer samtidigt som det kan skapa drömmar och mål att kunna representera Sverige en dag. Ungdomssatsningen kommer att vävas in i landslagsverksamheten så att vi har en röd tråd i allt vi gör inom barn- och ungdom, ungdomslandslag och seniorlandslag.

Calle Åkesson, ansvarig för landslaget i styrelsen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.