Wilson SPT Future inleder tävlingssäsongen 2024

Nu till helgen, den 3-4 februari spelas den första deltävlingen i Wilson SPF Future. Tävlingen spelas på Stiga Sports Padelcenter med Eskilstuna Padel Club som värd.  Pojkarna tävlar i tre FUTURE- klasser, 14, 16 och 18 år och flickorna tävlar i två FUTURE- klasser, 14 och 16 år.  Utöver dessa klasser spelas en sanktionerad P 12 och en sanktionerad P16-klass.

– Vi ser fram emot en ny säsong med vår Tour för ungdomarna. Det är ett stort startfält i Eskilstuna med över 140 ungdomar som samlas för att spela vilket är fantastiskt, säger Jens Grafström, tävlingsansvarig på Svenska Padelförbundet.

Wilson SPT FUTURE består av 7 deltävlingar under året som sedan avslutas med en Final där de 8 främsta paren i varje klass får delta.

– Under 2023 hade vi en ökning av startande spelare på 63% i jämförelse med året innan. Svenska Padelförbundet satsar lite hårdare på våra WILSON SPT FUTURE i år och hoppas på att bibehålla trenden med ökat antal deltagare även för 2024, säger Jens Grafström.

På denna Wilson SPT Future så genomförs flera olika klasser inom samma ålderskategori, vilket är  möjligt även på vanliga sanktionerade ungdomstävlingar. Det innebär att vi får fler som vill prova på att tävla sanktionerat och att fler får möta spelare på samma nivå.

Se alla information med lottning, tider och spelschema på https://rankedin.com/en/tournament/34960/wilson-spt-future-1-2024-eskilstuna