Åtta nya nationer välkomnades på det Internationella Padelförbundets årsmöte

I förra veckan genomfördes det Internationella padelförbundets (FIP) årsmöte med representanter från hela världen. FIP samlar idag 71 förbund på fem kontinenter och fick på detta årsmöte välkomna åtta nya nationer: Tunisien, Slovaken, Montenegro, Luxemburg, Kosovo, Kazakstan, Azerbajdzjan och  Venezuela. Årsmötet genomfördes i Rom och representanter från Sverige var Svenska Padelförbundets ordförande Kristina Diné och Förbundschef Calle Åkesson.

På årsmötet välkomnande som sagt det internationella förbundet nya medlemsländer, bekräftade padelns fortsatta expansion på flera kontinenter och informerade om att FIPs tourer genomför 120 tävlingar i 40 länder där bl.a Cupra FIP Tour har helt lika prissummor för damer och herrar. Även en ”senior-tour/veteran-tour” kommer att introduceras med olika ålderskategorier. Vidare berättade ordförande Luigi Carraro betydelsen av padelns medverkan vid de Europeiska spelen i Krakow där mer än 14 000 människor såg finalspelet på Krakows stora torg.

Tillsammans med alla nationer i det Internationella padelförbundet så bygger vi sporten starkare och hjälper varandra att skapa intresse, utveckling och långsiktighet.