Padeln tog plats vid Europeiska spelen i Polen

Åtta svenska spelare reste ner till Krakow för att representera Sverige vid de Europeiska spelen. Sverige deltog tillsammans med 23 andra nationer i padelns tre klasser, dam, herr och mixed. Padel som sport tog stor plats vid spelen där bland annat finaldagarna spelade på Krakows Stora torg inför stor publik. Ett viktigt steg för att uppmärksamma sportens frammarsch och möjlighet att på sikt bli en olympisk sport.

De svenska paren gick alla vidare efter tävlingens första dag där bland annat Anton Andersson och Albin Olsson vann sin match mot det franska tredjeseedade paret Thomas Leygue och Jeremy Scatena. De svenska spelarna fick annars tuff lottning rakt över och trots goda prestationer blev alla svenska paren utslagna i sextondelsfinalerna.

Det fanns möjlighet att under tävlingen följa det svenska landslaget via Svenska Padelförbundets kanaler på sociala medier. Alla resultat kan också ses på European games webbplats och FIPs webbplats .

Följande spelare  och ledare medverkade (bilden): Amanda Girdo, Ajla Behram, Cornelia Lister, Baharak Soleymani, Viktor Stjern, Daniel Appelgren, Anton Andersson och Albin Olsson samt Mari Andersson som förbundskapten och David Gelinder som assisterande förbundskapten.

Foto: Jesper Zerman, Bildbyrån.