Resultat Ungdoms-EM 2022

Svensk padel går en ljus framtid till mötes. Det står klart efter den fina padel Sverige visade upp i Ungdoms-EM i Spanien. Både flickorna och pojkarna tog sig hela vägen till slutspel efter fina gruppspel. Flickorna tog sig sedan hela vägen till final och tog ett välförtjänt EM-silver efter att ha mött värdnationen och storfavoriten obesegrade Spanien i finalen. Pojkarna slutade sjua i EM efter mycket fin och välspelad padel under mästerskapet.

Vi gratulerar hela den svenska truppen till ett mycket fint genomfört mästerskap och tackar alla våra fantastiska ledare som på kort tid verkligen skapat ett riktigt fint svenskt landslag med stark gemenskap. Det har visat sig tydligt i den fina stämningen på plats och hur alla har peppat och hejat på varandra från tidig morgon till sen kväll.

Läs mer om mästerskapet: Juniors European Padel Championship 2022 – PadelFip

För senaste nytt snabbast, följ Svenska Padelförbundets kanaler på Instagram: @svenskapadelforbundet och @padelteamsweyouth

Läs mer om ungdomslandslagstruppen här: Ungdomstruppen 2022.

Förbundskaptener är Oskar Govik, Sandra Örtevall, Claudio Lanzinger, Mathias Claesson, Joel Christensen samt David Gelinder som övergripande ansvarig.  

Kontakt: Förbundskapten och övergripande ansvarig Juniorlandslaget

David Gelinder david@svenskpadel.se

www.svenskpadel.se