Sveriges första veteranlandslag gör succé på EM i Portugal!

Mellan den 1-6 november spelades Veteran-EM i Vilamoura, Portugal och Sveriges deltog för första gången i ett stort mästerskap med både dam- och herrlag. FEPA hade arrangerat en bra tävling och vi är imponerade över deras jobb på plats. Vi deltog med 10 damer och 18 herrar och alla spelade både lagtävling och individuell partävling. Totalt deltog 11 länder i herrtävlingen och 9 i damtävlingen.

 

EM-Guld för damlaget
Damlaget som hade Danmark och Irland i grupp C, tog sig enkelt vidare till kvartsfinal. Med en på pappret tuff lottning slogs dock dock först Spanien/Baskien med 2-1 i kvartsfinalen och sedan vann vi mot urstarka hemmalaget Portugal i semifinalen med 2-1 även där. I finalen, dit Danmark smått sensationellt hade tagit sig, tog damerna återigen en solklar seger och släppte totalt endast 8 game på de tre finalmatcherna.

 

EM-Brons för herrlaget
Herrlaget vann övertygande sina tre gruppspelsmatcher mot Österrike, Norge och Tyskland. De vann sedan enkelt även sin kvartsfinalen mot Polen. Hemmalaget Portugal stod för motståndet i finalen och trots fantastiskt bra spel från de svenska spelarna, så tog Portugal hem segern. I matchen om bronsmedaljen så var vi återigen starkast och tog en stark vinst mot Finland.

 

Opel Pairs
I partävlingen tog vi hem två guld i D50 med Susanna Karlsson och Jonna Opitz samt i H55 med Mikael Gavelin och Mats Malmberg. Vi tog ytterligare 2 silver och hela 7 bronsmedaljer och spelade hem totalt 12 medaljer av 38 möjliga till Sverige!

Superstarkt gjort och ett klart besked på att svensk padel står sig riktigt bra i internationell konkurrens.

”Ett härligt lagarbete både på dam- och herrsidan där alla spelare deltog i både lagtävlingen och den individuella partävlingen. Alla levererade både på och utanför plan vilket är härligt att se. Fantastisk laganda, vinnarinstinkt och hög nivå på spelet gjorde Sveriges första EM-guld och brons möjligt säger förbundskaptenerna Birgitta Bengtson och Dan Andersson”

 

Herrlaget (EM-BRONS): Damlaget (EM-GULD):
Andre Schlyter Anna Stridh (+BRONS D40)
Carl Bengtsson (+SILVER H40) Antonette Andersson (+SILVER D45)
Dan Andersson (+BRONS H50), förbundskapten Birgitta Bengtson (+BRONS D50), förbundskapten
Fredrik Ho Helena Dahlström (+BRONS D50)
Henrik Kronholm Helena Nordwall
Jan Apell Ingela Pihl (+SILVER D45)
Jan Fridén (+BRONS H50) Jonna Opitz (+GULD D50)
Johan Thellmark (+BRONS H55) Malin Nyberg
Kim Olsson Sofie Wergeland (+BRONS D40)
Mats Malmberg (+GULD H55) Susanna Karlsson (+GULD D50)
Mikael Gavelin (+GULD H55)
Pär Arlbrandt
Patrik Eklund (+BRONS H45)
Paul Robinson (+BRONS H45)
Rikard Jacobsson (+BRONS H45)
Stefan Eriksson Krüeger (+BRONS H55)
Stefan Nilsson (+SILVER H40)
Tobias Blixt (+BRONS H45)