SPT Finalen, sanktionerade tävlingar och förbundets utbildningar flyttas fram

Svenska Padelförbundet prioriterar främst tryggheten och säkerheten för spelare, tränare och funktionärer på våra tävlingar och i vår verksamhet. Vi följer noggrant vad som händer med utvecklingen av pandemin, regionalt och nationellt samt de beslut myndigheter tar gällande restriktioner. I större delen av landet har nu beslut om skärpta allmänna råd tagits. Besluten innebär bland annat att alla ska avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

De skärpta allmänna råden innebär att Svenska padelförbundet idag har tagit följande beslut:

SPT finalen i Sundsvall som skulle spelas den 4-6/12 flyttas till januari-februari 2021. Vi återkommer med datum för tävlingen så fort det är möjligt att kunna göra det.

För övriga sanktionerade tävlingar framåt så drar Svenska Padelförbundet tillbaka sanktionerna. Beslutet gäller hela Sverige. Det innebär att Svenska Padelförbundet med det tydligt ger rekommendationen till de lokala arrangörerna att ställa in/flytta fram de sanktionerade tävlingarna. Den rekommendationen gäller även icke sanktionerade tävlingar, men det åligger varje arrangör att ta ansvar för sina beslut. Beslutet gäller tillsvidare och nya beslut tas när situationen ändrats.

När det gäller de tränarutbildningar som är planerad att genomföras den 28-29/11 i Borås, 12-13/12 i Linköping samt i Syd så flyttas dessa utbildningar fram till det första kvartalet 2021. De som är anmälda kommer få mer information.

För Svenska Padelförbundet går trygghet och säkerheten först. Att vi nu får ställa in tävlingar och utbildningar  är kortsiktigt givetvis tråkigt, men svensk padel behöver ta sitt ansvar för att begränsa smittspridningen. Vi uppmanar nu att alla i hela padelsverige tar sitt ansvar och följer de restriktioner och råd som myndigheterna ger. Att avstå att spela padel är en liten uppoffring för att medverka till att människors hälsa sätts först och att smittspridningen kan bromsas.