Säg hej till Emilie Wiklander, ansvarig för Klubblags-SM & SM

Lär känna Padelförbundet!


Hej! Vad heter och vad kallas du?

Hej! Emilie heter jag och har inget smeknamn som jag känner till, men säkert bakom min rygg 🙂

Vem är du?

Jag är en 38-årig padelfrälst småbarnsmamma som jobbar inom evenemang, marknadsföring och kommunikation både i media och sportbranschen. Redan i tidig ålder jobbade jag som skådespelare på Dramaten. Dock fick jag lägga den karriären åt sidan då idrotten tog mer och mer tid. Jag är fostrad i Hammarby IF och min största merit är ett Gothia Cup Guld 1997. Jag har studerat företagsekonomi vid Stockholms Universitet och är även Diplomerad Marknadsekonom. Jag har tidigare jobbat för Cmore med bevakning av SHL och Fotbollsallsvenskan samt varit programledare för bl a travet och SM-slutspelet för J20 på TV4. Efter det följde 8 år som marknadschef på Örebro Hockey. Mitt senaste uppdrag var att leda evenemanget under Beijer Hockey Games (tidigare Sweden Hockey Games) i Globen för Svenska Ishockeyförbundet.

Att vinna är inte allt för mig men att våga vinna är livsviktigt. Jag siktar gärna mot stjärnorna och når molnen, då har jag lyckats tycker jag. Jag älskar att tävla om det så är på padelbanan, i kortspel eller i vadslagning så tycker jag det ger en extra gnista i livet. Utmana mig gärna! Förlorade ett vad i radio en gång och fick gå ett marathon (4,2 mil) Karlskoga – Örebro. Det kändes i fötterna kan jag lova.

Var bor du?

Född och uppvuxen i Stockholm men numer bosatt i Örebro. Älskar livskvaliteten i en mindre stad. Inga bilköer, närheten till allt och naturen. Eftersom vi har vår familj kvar i Stockholm är vi ofta där och kan njuta av pulsen med. Bästa av två världar.

Vad gör du för Padelförbundet?

Jag är så otroligt glad och hedrad över uppdraget att få jobba med tävling på förbundet. Jag kommer främst att jobba med Klubblags-SM & SM. Jag ser fram emot att skapa en produkt i Sverige som fostrar världsspelare i slutändan. För mig är hållbarhet och jämställdhet de viktigaste hörnstenarna i en framgångsrik produkt och det är precis så jag vill att vi strategiskt ska jobba i förbundet. Jag är en lagspelare som förstår vikten av att alla är med på tåget därför vill jag ligga nära padelsverige i alla beslut. Min största styrka är att jag dagligen gör min omvärldsanalys och jag sätter mig alltid i kundens perspektiv dvs i detta fall padelspelaren i Sverige. Jag vill skapa förutsättningar för utveckling och resultat på alla nivåer. Självklart tycker jag det är extra kul att förbundet tar in en kvinna på just tävling, det skickar rätt signaler i idrottssverige. Att få jobba med Europas snabbast växande sport är ett privilegium och jag är väldigt tacksam för det!

Hur hittade du padel?

I vuxen ålder saknade jag att tävla. Jag hittade tennisen som 35-åring och fick smak för racketsport. Men bara efter ett år så kom padeln till Örebro. Första gången jag testade kände jag mig så liten. Min hjärna kopplade bara inte. Jag förstod inte i huvudtaget hur jag någonsin skulle kunna koppla ihop glaset och bollen. Men så står jag här idag, 3 år senare och jag lägger nog 15 timmar i veckan på padel. Jag älskar gemenskapen i sporten, taktiken på banan och utmaningen att hela tiden utveckla mina slag. Ju mer jag lär mig desto mer förstår jag att jag har kvar att lära.

När du inte spelar padel, vad gillar du att göra?

Förutom att jobba och vara med min familj så spelar jag padel. Nuförtiden styr min familj även sina resmål efter där det finns en bana 🙂 Alla som spelar padel förstår nog vad jag menar. Det blir snabbt en livsstil.

Vad vet vi förmodligen inte om dig?

Att jag älskar dokumentärer. Jag kollar säkert tre i veckan på nätet


Vi välkomnar Emilie Wiklander till Padelförbundet!