Barn & Ungdomsverksamhet: Fredrik Novak

Lär känna Padelförbundet!

Säg hej till Fredrik Novak, Ny ansvarig för avdelning: Barn & Ungdomsverksamhet med fokus på vår breddsatsning.

Hej vad heter du?
Fredrik Igor Novak men kallas för Igor eller “igge”

Vem är du?
Utanför padelbanan när jag inte är tränare eller spelare arbetar jag som idrottslärare på en F-9 skola i centrala Malmö. Barn & Ungdomar och utveckling har varit ett brinnande intresse i mitt idrottsutövande sedan så långt jag kan minnas.

Var bor du?
Jag är ganska nyligen inflyttad i Malmö med lagom cykelavstånd till padelbanorna omkring. Bor själv i min härliga lägenhet mitt i centrala Malmö. Jag kommer ursprungligen från Helsingborg där jag har varit verksam tränare inom Barn & Ungdoms padeln hos Anders Mattson på Helsingborgs Racketklubb.

Vad ska du göra för Padelförbundet?
Jag kommer att arbeta med Barn & Ungdomar. Där fokus kommer ligga på hur vi ska arbeta med våran bredd verksamhet. Där jag tillsammans med mina kollegor här på förbundet kommer fortsätta utveckla förutsättningarna för våra Barn & Ungdomar så att den växer och att såklart fler Barn & Ungdomar kan njuta av den sporten vi älskar!

Vad är det första du kommer göra?
Just denna kväll när jag väl sitter och pysslar på presentationen du läser. Men sen kommer jag försöka göra att föreningar kommer igång med flera små projekt som gör utvecklingsmöjligheterna bättre. Vi håller också på i nuläget att utveckla ett certifieringssystem (Kvalitetsutveckling) som gör att vi kan säkerställa att utveckling sker ute i föreningarna genom olika utbildningar och givetvis sker det också en kartläggning på gång just nu! Så det är några bollar i luften än så länge!

Padellyftet 2019 är ett av flera återkommande projekt jag arbetar med tillsammans med mina kollegor just nu!

Hur hittade du padel?
Jag som många andra har en del idrott med mig i bagaget (Pingis, Tyngdlyftning m.m.) och hade en skada i axeln som egentligen avslutade min Tyngdlyftningskarriär. En kväll när man tittade på youtubevideos så dök padeln upp bland videos du kanske är intresserad av. Klickade mig in där, såg hur idrotten såg ut och tänkte att detta är för mig! 1 Vecka senare stod jag nere på Padelcrew på deras lördag och söndagspadel och blev tokförälskad. Resan har varit lång och har Anders Mattson (Helsingborgs Racketklubb) att tacka för var jag är idag!
Som spelare på banan är jag en lugn person som försöker göra kloka val på banan (kan spela på båda sidor) än att slå snygga vinnare. Tänker väldigt mycket på banan!

När du inte spelar padel, vad gillar du att göra?
Hah! När jag inte spelar padel…..Då coachar jag padel, eller utvecklar något inom mitt förbundsuppdrag. Eller så planerar jag morgondagens idrottslektioner. Jag gillar att lära mig nya saker och har aldrig spelat tennis! Så har börjat ta lite tennislektioner nu också! Om jag inte håller på med idrott så lyssnar jag på någon intressant podcast (Rekomenderar; Jay Shetty & Robin Sharmas för den som undrar).
Spelar gärna sällskapsspel och tränar såklart en del crossfit fortfarande. Har ett dåligt knä just nu så spenderar dem närmast kommande månaderna med även rehab.

Vi välkomnar Igge till Padelförbundet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.