3 snabba om SPT i Luleå

Årets första SPT Open spelades i helgen i Luleå och vi passade på att ställa tre snabba frågor till tävlingsledaren Andreas Jatko, som även är tävlingsansvarig inom Padelförbundet.

Hur skulle du summera SPT Open i Luleå?

Deltagarmässigt var det en bra tävling och det var hög nivå på klasserna. Det var lyckat med många bra matcher och alla verkade trivas och ha kul. En jättebra helg helt enkelt.

Vad tyckte publiken om tävlingen?

Publiken verkade trivas, det var bra med folk hela helgen. De platser vi hade på finaler och seminfinaler var i stort sett fullsatta. Tidningar var även på plats och gjorde intervjuer. Många padelintresserade hjälpte till vilket var till stor hjälp för att få allt att flyta på. Hemmaspelarna var nöjda, ja arrangemanget togs emot bra.

Kan du nämna några höjdpunkter från helgen?

Anton Andersson och Pablo Figueroa spel i finalen, det var bland det bästa jag sett från ett svenskt par. De spelade aggressivt och missade i stort sett ingenting. De flesta hade John Larsson och Pablo Pelassini som favoriter men Anton och Pablo spelade fantastisk padel, det var kul att se.

Även damfinalen var en riktig kanonmatch. Fyra toppspelare som alla spelade jättebra. Matchen stod och vägde, det var jämnt rakt igenom men Sofia Arvidsson och Ajla Behram var starkare än Antonette Andersson och Billie Gajic denna gång. En mycket underhållande och spännande match.

Sen allt runt omkring. Spelarna verkade nöjda och glada att komma till Luleå för att spela padel och alla här tyckte det var kul att se så bra spelare komma hit.

Herrar final: John Larsson / Pablo Pelassini –  Anton Andersson / Pablo Figueroa: 1-6, 2-6

Damer final: Sofia Arvidsson / Ajla Behram – Antonette Andersson / Billie Gajic: 6-3, 7-5

Alla matcher: Smash.Matchi

Foto: Magnus Stenberg, Padelstreamer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.