Calle Åkesson, ansvarsområde landslag och utbildning


Lär känna Padelförbundet: Först ut är Calle Åkesson

Vi välkomnar Calle Åkesson till förbundet i rollen som landslag- och utbildningsansvarig. Calle jobbar som konsult inom organisation- och ledarskapsutveckling och har en stor erfarenhet från idrottsrörelsen. Han har jobbat på SISU Idrottsutbildarna och varit tränare i olika sporter i 20 år både på bedd- och elitnivå.

Att på senare år hitta en ny sport där tävlingsmänniskan inom honom får leva ut igen tycker Calle är häftigt. Åka runt och spela turneringar och lära känna nya människor har gjort att han fått en härlig känsla för sporten, berättar han.

Calle ser att vi med små resurser och en smal organisation har stora utmaningar framför oss. Sporten växer enormt och vi inom förbundet behöver utveckla vår organisation så vi kan skapa bra förutsättningar för våra föreningar att utvecklas där bl a satsning inom barn- och ungdom är högprioriterat, fortsätter han.

Med ansvarsområden landslag och utbildning inom förbundet tänker Calle så här om framtiden:

Landslagen ska vara vårt flaggskepp, i framtiden vill vi vara med och fajtas om medaljer i mästerskapen och ge våra ungdomar drömmar och förebilder att se upp till.
Vi vill skapa en tränarutbildning i världsklass så att padelspelare i alla åldrar och på alla nivåer runt om i Sverige ges möjlighet att utbildas och utvecklas.

Det känns både inspirerande och kul att vara med och utveckla svensk padel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.