Önskan att börja arrangerad tävlingar!

Vi får nu för tiden mycket mail från spelare och föräldrar till unga lovande spelare. Det handlar ofta om en sak; att dom kan inte spela turneringar och få rankingpoäng. Man vill komma in i ”loopen” och vara med att t o m börja slåss om platserna i A-klass. Nu kommer man inte ens med i B-turneringar.

Att padel växer så det knakar, det vet vi. Men tävlingar som skapas hänger längt långt efter. Till senare SPT så var det över 50 par i Herrar-B till en 16-lottning (och säkert en hel del som struntade i att anmäla sig). Hur man är vänder och vrider så kommer 34 par inte med.

Svaret har en enkel lösning; klubbar/föreningar måste skapa fler sanktionerade tävlingar. Vi har nyligen skapat C-klass med ranking, vi har även gjort C-turneringar kostnadsfritt. Ändå är tävlingskalendern i princip tom, förutom SPT och SM. Visst, semestrar och corona har sin orsak.

Men nu hoppas vi på att klubbtävlingar, lokala och nationella tävlingar arrangeras som bara den och blir sanktionerade.

Det kommer snabbt gynna svensk padel och spelare på väg uppåt, som satsar lite extra.

Så här gör ni: Ansök om sanktionerad tävling här

Lycka till med era tävlingar!

/ Claes Dickens
Tävlingsansvarig